İşte, Türkiye'nin 'Yerli Üretim Logosu'

İşte, Türkiye'nin 'Yerli Üretim Logosu'

İşte, Türkiye'nin 'Yerli Üretim Logosu'

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Yerli Üretim Logosu Tanıtım Toplantısında açıklamalarda bulundu.

Bakan Pekcan; etiketlerde yeni dönem başladığını belirterek 'Yerli Üretim Logosu'nu tanıttı. Bakan Pekcan, yaptıkları denetimlerde 680 üründe gramajla oyandığını, 1296 üründe ise haksız fiyat artışına gidildiğini tespit ettiklerini açıkladı.
Ticaret Bakanlığı yerli malını ayırt edici etiket için ilk adımı attı. Fiyat etiketi yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelikle üretim yeri Türkiye olan mallar için bakanlıkça tespit ve ilan edilen şekil, logo veya işaretin kullanılması öngörüldü. Bunun üzerine bugün yapılan toplantıda yerli üretim logosu tanıtıldı. 

Ticaret Bakanı Pekcan'ın 'Genelde tüketicinin raflardaki ürünlerle ilgili şikayetlerini aldık. Bunun üzerine etiketlerde yeni dönem başlattık' ifadesinde bulundu. 

İŞTE BAKAN PEKCAN'IN AÇIKLAMASINDAN NOTLAR; 

*  Kendi tükettiklerini üretmeden ülkelerin zenginleşmesine imkan yok. Varsa da bu kısıtlı olacaktır. Burada bir noktanın altını çiziyorum. Bize inanan, bizimle beraber ürünlerini burada üreten yabancı firmaların Türkiye'de üretilen ürünleri de yerlidir.

* Türkiye'de istihdam yapan, Yabancı firmaların Türkiye'de üretilen ürünleri de yerlidir. Onların da bizim Türkiye'deki alın terimizin payı vardır. Onlar da aynı yerli logoyu kullanacaktır. Onların da buradaki varlıklarını destekliyoruz.

* Dünya pazarında gerçekten rüzgar gibi esen Türk ürünleriyle insanımızın tüketicimizin gurur duymasını istiyoruz.

* Kalitesiyle onurlanmasını istiyoruz. Bu topraklarda üretilen ürünleri hep beraber tüketip, tükettiklerimizi hep beraber üretmek için buradayız. Çünkü biz yerliyiz, yerli üretim bizim zenginliğimiz, gücümüz. Çocuklarımızın mutlu geleceği.

680 ÜRÜNDE ETİKET OYUNU

TİCARET Bakanı Ruhsar Pekcan, Yerli Üretim Logosu Tanıtım Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, "41 bin 821 ürün denetlendi dün itibariyle. Bin 296 ürün için haksız fiyat artışı tespit ettik. 680 ürününün fiyat etiketinde mevzuata aykırılık bulundu. Gramajda oynamalar falan. Bunlarla ilgili her türlü tedbiri almaya yetkilerimiz ölçüsünde devam ediyoruz. Ayrıca stokçularla ilgili de Hazine ve Maliye Bakanlığı ile beraber stok kontrolleri üzerinde de çalışıyoruz. Onlara da anında cezalarını kesiyoruz" diye konuştu. Yapılan açıklamaya göre, 2 bin 499 firmada toplam 41 bin 821 ürün denetlendi.

 
 

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2018, 15:02
YORUM EKLE
YORUMLAR
Filiz
Filiz - 5 yıl Önce

Cihan bey lutfen Cumhurbaskanimiza 21 gun sartinin kaldirilmasini uzaktan egitim verilmesine ikna edilmesi yonunde cabalarinizi esirgemeyin 21 gunluk askerlik hem bize hem devletimize maddi olarak zorlayacak 2020 ye kadar beklemekte ayri bir stres genclerde ne ogrenecekler askerlik ayri bir uzmanliktir cocuklar sadece zaman kaybi yasayacaklar gencler icin zaman cok onemli biz cocuklarimizi vatan bilinciyle buyuttuk onun bilincini verdik. ekonomik olarak zorlaniyoruz oglumu gonderirken yapacagim masraflari devletimizin yapacagi harcamalar dusunuldugunde bizim harcamalarimizi ek olarak devletimize odeyelim ama uzaktan egitim gelmesi en faydalisi bizler her zaman devletimizin yanindayiz cocuklarimizi da o bilincte yetistirdik bizlere guvenin destekleriniz icin tesekkurler

Ah  kader
Ah kader - 5 yıl Önce

50 yasindayim bedeliden yararlandim terzilik yaparak gecinen biriyim 21 gün nasil gideyim işim ne olacak

SIRADAKİ HABER