Sevilen Yarışma Programı Masterchef'ten Anlamlı Bir Tebessüm

Özel bir kanalda yayınlanan ve ilgiyle izlenen yemek yarışması MasterChef Türkiye’nin, bölüm çekimlerinden biri Tebessüm Kahvesi’nde gerçekleşti. Üsküdar Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projesi olan Tebessüm Kahvesi’nde çalışan down sendromlu gençler MasterChef’in jürisi oldular. Birbirinden iddialı yarışmacılar Tebessüm menüsünün en güzel yemeklerini jüriye tattırmak için kıyasıya yarıştılar.

Sevilen Yarışma Programı Masterchef'ten Anlamlı Bir Tebessüm

10 down sendromlu gencimiz MasterChef’in sevilen yarışmacıları ve alanında uzman şefleri ile heyecanlı ve bir o kadar da eğlenceli bir gün geçirdi. Hayranı oldukları şefler, yarışmacılar ile tanışma ve gönüllerince sohbet etme fırsatını yakalamaları onlar kadar MasterChef Türkiye ekibini de mutlu etti.

TV programının disiplinli ve dobra kişiliği ile bilinen şefi Mehmet Yalçınkaya Tebessüm Kahvesi’ni daha önce duyduğunu hatta MasterChef’in geçen yıl burada bir etkinlik düzenlediğini ve çok mutlu olduğunu belirtti. Türkiye Aşçılar Federasyonu’nda çalıştığı dönemde down sendromlu gençlere yiyecek, içecek eğitimi verdiklerini ifade ederek ‘’ Tebessüm Kahvesi’ni duyduğum andan itibaren beni heyecanlandıran bir proje olmuştur. Bugün de burada bir çekim yaptık. Burayı gastronomi anlamında duyuyorduk. Geldiğimiz de buradaki ürünlerin taze ve kalite olduğunu gördük. Çok memnun olduk. Biz de buraya katkı sağlamaya çalıştık. Emin olun burada oturacak yer kalmayacak. Gençlerimizin dobralıkları çok iyi. Hiç hesapsız konuşuyorlar. Bir tanesi benle sabahtan beri tokalaşmıyor mesela sinir olduğu için. Onların doğal hali. İnsanlara hesap kitap yapmadan konuşmuş olmaları çok değerli bence. Keşke biz de başarabilsek. Çünkü insanlarla konuşurken bir önyargımız var’’ diye ekledi.

İtalyan Şef Danilo Zanna eğlenceli kişiliği ve samimi tavırlarıyla çekim esnasında gençlerimizi motive ederek heyecanlarını yenmesini sağladı. Tebessüm Kahvesi’ne eşiyle birlikte daha önce geldiğini belirten Danilo, ‘’Öncelikle biz Tebessüm Kahvesi’ni çok sevdik ve dedik ki burası çok önemli.  İnsanlarla paylaşmak istedik çünkü televizyondan onlara bir mesaj gönderebiliriz dedik ve aynı zamanda bu tarz bir ortamı görmek yarışmacılar için de çok faydalı olabilir. Burada öğrenecek çok şey var. Hem mutfak içerisinde hem mutfağın dışında gerçekten bambaşka bir ortam söz konusu. Proje o kadar güzel, o kadar özel ki çocuklar ve bizim için çok özel bir gün yaşıyoruz. Kesinlikle bunu çok net söyleyebiliriz ki bu çocuklar işini tutkuyla yapıyor. Biz restoran sektöründe aslında bunu göremiyoruz. Bu öğrenilemez, öğretilemez, öğretemiyorsun. Bütün gün burada kucaklaşabiliriz. İtalya’da da insanlarla ilk tanıştığımız zaman sarılırız. İşte bu hava burada da var.’’ diyerek duygularını paylaştı.

Şefler kadar yarışmacılar da Tebessüm Kahvesi Projesi sayesinde çok güzel vakit geçirdiklerini belirttiler. MasterChef’in 14 yarışmacısı arasında Üsküdar’da ikamet eden Yasin Obuz, Batuhan Bayır ve Mustafa Aydın Üsküdar’da yaşamaktan memnun olduklarını, Üsküdar’ın sessiz, sakin ve güvenilir bir ilçe olduğunu ifade ettiler.

Yarışmanın her bölümünde adından söz ettiren yarışmacı Yasin Obuz hareketli ve sempatik kişiliği ile izleyicilerin ilgisini çekiyor. Üsküdar’da yaşayan yarışmacı, ‘’Üsküdarlı olmaktan açıkçası çok memnunum. Üsküdar çok sakin ve sessiz bir ilçe. Aynı zamanda diğer ilçelere göre daha güvenilir bir yer. Bu sebepten ve aynı zamanda çevre düzeninden dolayı Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen Bey’e teşekkür ediyorum. Çünkü özellikle bahçelerin ve ağaçların düzenli ve saatinde sulanmasına çok dikkat ediyorum. Belediyemiz güzel çalışıyor ve çok memnunum.’’ dedi. Yarışmada iddialı olduğunu fakat asıl amacının gönülleri kazanmak olduğunu belirten Yasin Obuz, ‘’Tebessüm Kahvesi Projesini ilk defa duydum ve gördüm. Bu beni çok mutlu etti. Çünkü bu kardeşlerimizin eğitimi ve topluma kazandırılması açısından yapmış oldukları projeyi kesinlikle sonuna kadar destekliyorum. Böyle projeler devam ederse biz de MasterChef ekibi olarak arkanızda olacağımızı söylüyorum.’’ diyerek burada olmaktan duyduğu heyecanı paylaştı.

Doğma büyüme Üsküdarlı olan yarışmacı Mustafa Aydın, 31 yıldır yaşadığı Üsküdar’ı cennet gibi gördüğünü belirtti. Mustafa Aydın, ‘’Benim kendi tabirimle Üsküdar bir cennet. Ulaşımı kolay, semtim sakin, güzel imkânlar elimin altında bulunuyor. Üsküdarlı olarak söylüyorum ki Üsküdar bir cennet ve İstanbul’un en güzide yerlerinden biri. Hem tarihi yapısı hem insanları olsun Üsküdar’ı beğeniyorum.’’ dedi.

Tebessüm Kahvesi ile sosyal medya ve televizyon haberleri sayesinde tanışan Mustafa Aydın, ‘‘İlk kez geldim. Daha önce hiç fırsatım olmamıştı gelmek için. Ama bugünden sonra anladım ki buraya sık sık gelmeliyim. Çok güzel hissettim. Down sendromlu arkadaşlarımız çok iyi niyetliler. Doğrucular benim gibi netler sevmiyorsa sevmiyor, seviyorsa seviyor. Ben de sevmeyince seviyorum diyemiyorum. O yüzden burada olmak güzel.’’ şeklinde konuştu.

MasterChef’in favorisi yarışmacısı olduğunu belirten Batuhan Bayır 3 yıldır Üsküdar’da ikâmet ediyor. Sessizliği ve sakinliği dolayısıyla Üsküdar’da oturmayı tercih ettiğini ve memnun olduğunu ifade etti.

Batuhan Bayır, ‘’Tebessüm Kahvesi’ni daha önce duymadım. İlk defa buraya gelerek keşfettim ve gerçekten çok güzel bir yermiş. Fiyatları da gayet uygun bence. Servis yapan arkadaşlarımız çok önemli insanlar. Hem onlar için hem arkadaşlarımla güzel vakit geçirmek için buraya tekrardan gelebilirim. "şeklinde konuştu.

Down sendromlu gençlerimiz çekim boyunca MasterChef Türkiye ekibi, şefleri ve yarışmacıları ile keyifli saatler geçirdi. Çekimin ardından yarışmacılar, gençlerimize aşçı önlüklerini hediye etti. Önlüklükleri giyip Danilo Zanna ile birbirinden eğlenceli pozlar ile fotoğraf çektiren gençlerimizin mutluluğu görülmeye değerdi.

Sosyal sorumluluk anlamında Tebessüm Kahvesi’ni tercih etmeleri ve yüzlerde kocaman bir tebessüme sebep oldukları için Üsküdar Belediyesi olarak emeği geçen MasterChef Türkiye ekibine gönülden teşekkür ediyoruz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER