Modoko Başkanı Koray Çalışkan; "ABD'den Sonra Dubai'de de AVM Açacağız"

İstanbul’da mobilya satın alınacak adreslerin ilk başında gelen MODOKO, MASKO ve Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’yle birlikte Dubai’de mobilya AVM’si kurmaya hazırlanıyor.

Modoko Başkanı Koray Çalışkan; "ABD'den Sonra Dubai'de de AVM Açacağız"

MODOKO BAŞKANI KORAY ÇALIŞKAN

“ABD’DEN SONRA DUBAİ’DE DE AVM AÇACAĞIZ”

MODOKO Başkanı Koray Çalışkan, proje hakkında bilgi verdi.

Türkiye’nin en eski mobilya kooperatiflerinden biri olarak 50. yılımızı geride bırakmanın gururunu yaşıyoruz. Yarım asrı geride bırakan, Türkiye mobilya sektörüne yön veren MODOKO olarak 50. yılımız dolayısıyla bir dizi programa da start vermiş bulunuyoruz. 150 bin metrekarelik alanda 350 mağazanın bulunduğu MODOKO’nun ihracatının artması için geliştirdiğimiz projelerden biri de yurt dışında mobilya AVM’si kurma. ABD’de bir mobilya AVM’sinin kurulumundan sonra şimdi de MASKO ve Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’yle birlikte Dubai’de AVM projesine başlıyoruz. 1-2 ay içerisinde açmayı planladığımız AVM projesi sayesinde Türkiye, mobilya sektöründe küresel bir markaya sahip olacaktır. Çünkü bizim yurt dışında kısa süreli fuarlar yerine kalıcı ve yerel yapılarla Türk ürünlerinin tanıtılacağı ve ülke ihracatının artacağı, bizim başlattığımız AVM gibi projelere ihtiyacı bulunmaktadır. AVM projeleriyle her bir AVM kısa süre içerisinde milyar dolar ihracat gerçekleştirebileceğiz. Türkiye’nin mobilya ihracatı 15 yıl önce 100-150 milyon Dolar seviyelerindeyken, 2019 yılını 3,5 milyar Dolar ihracatla kapatmış bulunuyor. Bu yıl sonunda ise sektörün hedefi 4,5 milyar Dolar ihracat gerçekleştirebilmek. 2023 hedefi olan 10 milyar Dolar ihracat için ise AVM projelerimizin sektöre önemli bir ivme katacağını düşünüyoruz.

Türkiye’nin marka değerini artıracağız

ABD'nin Kansas eyaletindeki proje için de çalışmalarımız sürüyor. ABD'deki projemiz hem devlet kısmında hem bizim kısmımızda devam ediyor. Firmalarımız, AVM binası ve yönetimi ile kontratlar hazır, sadece devletin onay ve teşvik kısımlarıyla ilgili prosedürleri bekliyoruz. ABD projesi bu yılın ilk 6 ayı içerisinde duyurulacak. Türkiye ve ABD geçtiğimiz aylarda 100 milyar dolarlık karşılıklı ticaret hedefi koymuş ve Türkiye mobilyayı hedef sektörler arasında göstermişti. ABD'de kurulacak olan AVM kapsamında yönetim, satış, servis, montaj, lojistik ve tanıtım gibi faaliyetler bir arada yönetilecek. AVM projelerimizle sadece kendi sektörümüzü değil, kendi sektörümüz dışındaki sektörlerin de yurt dışındaki tanıtımını sağlayıp onların da ihracatına büyük katkılar sunacağız. Amacımız Türkiye’nin marka değerini arttırabilmek. mobilya dışındaki sektörlerin de yurt dışındaki tanıtımına ve ihracatına katkı sunacağı beklenirken, projelerle Türkiye'nin marka değerini artırması hedefleniyor. Projeler sayesinde yurt dışına satış yapma imkanı bulamayan ya da ihracat kapasitesi az olan firmaların da eli güçlenirken yurt dışı pazarlarda ürün satmalarının önü açılacak.

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2020, 14:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER