Atık Malzemeler Dönüşsün Geleceğe Güç Olsun

Mehmet Akif ilkokulu Eko okul projesi sorumlusu Songül Özge ve proje koordinatörü Emine Doruk tarafından okulda birçok etkinlikleri gerçekleştirdi.

Atık Malzemeler Dönüşsün Geleceğe Güç Olsun

Kaynakların gereksiz kullanımını önlemek ve atık çöp miktarını azaltmak için cam, kağıt, plastik, pil, metal gibi maddelerin geri dönüştürülerek tekrar kullanılabilir hale gelmesi ve bu şekilde ülke ekonomisine de katkıda bulunmak amacıyla yola çıkan Mehmet Akif İlkokulu ailesi bu konuda ciddi çalışmalar yürütüyor.

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından koordinasyonu sağlanan EKO - okullar projesi kapsamında proje sorumlusu Müdür Yardımcısı Songül Özge ve proje koordinatörü sınıf öğretmeni Emine Doruk öncülüğünde konu ile ilgili her ay çeşitli etkinlikler yapılıyor. 

Etkinlikler kapsamında Ümraniye belediyesi iklim değişikliği ve sıfır atık müdürlüğü eğitimcileri tarafından sıfır atık ve geri dönüşüm eğitimi de yapıldı.

Atık malzemelerin nasıl ayrıştırılacağı ve biriktileceğini öğrencilere kazandırabilmek için panolarda açıklamalarla destekleyerek dikkat çekici bir geri dönüşüm köşesi oluşturulmuş. 

Öğrenciler ile Ümraniye'de bulunan Yürekli Kağıt Ambalaj atık ayrıştırma tesisi ziyaret edilerek toplanan malzemelerin hangi aşamalardan geçtiğini, geri dönüşüme nasıl kazandırıldığını ve bunun yaşamımız üzerindeki olumlu etkilerini yerinde görerek öğrenmeleri sağlanmıştır. 

Atık malzemeler ile ilgili farkındalık oluşturmak ve konu ile ilgili bilinç oluşturmak amacıyla projede yer alan öğrenciler kendi elleriyle yaptıkları kostümleri giyerek okuldaki tüm sınıfları dolaşmış ve görsel bir sunum yaptılar. 

Mehmet Akif İlkokul aynı zamanda sıfır atık projesi, çevre dostu 1000 okul, okullarda orman projelerinde de aktif rol alıyor. 


Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2024, 17:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER