Millî Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer’in teşrifleri ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın katılımı ile 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Birinci Dönem Hastane Sınıfı Karne Dağıtım Töreni gerçekleştirildi.

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ndeki programa; Millî Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy, İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, Başakşehir Kaymakamı Uğur Turan, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Programda, Millî Eğitim Bakanı Prof. Dr. Özer ve Vali Yerlikaya, görsel sanatlar ve müzik hastane sınıflarını ziyaret ederek hasta öğrencilere karne ve hediyelerini takdim ettiler. Sonrasında ise öğretmenler odasını ziyaret ederek öğretmenlerle sohbet ettiler.

Törenin ardından Millî Eğitim Bakanı Prof. Dr. Özer, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

“Türkiye, Hastanede Tedavi Gören Çocuklarını İhmal Etmeyen Eğitim Sistemine Sahip”

Bakan Özer konuşmasında, “Türkiye, okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okullaşma oranlarını yüzde 95'in üzerine çıkardıktan sonra özel eğitim ihtiyacı olan, hastanede tedavi gören çocuklarını ihmal etmeyen ve hastalığından dolayı evde kalan çocuklarına da öğretmen göndererek eğitim hizmetini sunan bir eğitim sistemine sahip.

81 il ve 922 ilçede tüm öğrencilerimize karneyle birlikte bir kitap hediyemiz var. Öğrencilerimizden istirhamımız, kendilerine hediye edilen kitapları 15 gün içinde okumaları. 6 Şubat'ta tüm okul öncesi öğrencilerimize yemeklerini ücretsiz olarak ulaştıracağız. Millî Eğitim Bakanlığı olarak sosyal devlet olmanın tüm imkânlarını, vatandaşlarımıza seferber etmekten büyük mutluluk duyuyorum.” dedi.

Hastanede tedavi gören öğrencilere acil şifalar dileyen Bakan Özer, hastanedeki öğretmen, hastane yöneticisi, doktor ve personele teşekkür ederek konuşmasını noktaladı.

Vali Yerlikaya, törenin ardından yaptığı değerlendirmede; “Milli Eğitim Bakanımız Sn Prof. Dr. Mahmut Özer'in teşrifleriyle Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Hastane Sınıfı'nda eğitim gören yavrularımıza karnelerini dağıttık.

Biricik yavrularımıza öncelikle Allah'tan şifa diliyorum. Başarıları daim olsun.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi