Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın ev sahipliğinde öğretmenler onuruna 24 Kasım Öğretmenler Günü yemek programı düzenlendi.

Çekmeköy’de 24 Kasım Öğretmenler günü sebebiyle Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz'ın ev sahipliğinde mesleğinin ilk yıllarında  olan genç öğretmenler onuruna yemek programı düzenledi.  Programa, Çekmeköy Kaymakamı Resul Çelik, Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcıları, Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Burhan Bayrak, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri ve eğitimciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını mesleğe yeni başlayan öğretmen Ülkü Kervan yaptı. Öğretmen Ülkü Kervan, öğrencilerini kendi evlatları gibi görüp onları büyük bir adanmışlıkla geleceğe hazırlayacaklarını söyledi.

Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Burhan Bayrak konuşmasının başında tüm eğitimcilerin özellikle salonda bulunan mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin ilk öğretmenler gününü tebrik ederek, öğretmenlik mesleğinde ilk görev yerinin, ilk öğrencilerin, ilk öğretmenler gününün unutulmaz olduğunu söyledi. Kuş uçmaz kervan geçmez şeklinde de tabir edilen dağlarda bile mutlaka bir öğretmen olduğunu ve orada şanlı Türk Bayrağını dalgalandırdıklarını söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayrak, ailesini, sevdiklerini bırakarak Türkiye’nin farklı bölgelerinde nesilleri aydınlık yarınlara hazırlayan tüm meslektaşlarına şükranlarını sunduğunu ifade etti.

ÖĞRETMENLERİMİZE MESLEK HAYATI BOYUNCA BAŞARILAR DİLİYORUM

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “mesleğe yeni atanan öğretmenlere hayırlı, uğurlu bir meslek hayatı dileyerek tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı. “ Hafta içi her gün okulları ziyaret ediyoruz. Öğretmenlerimize buluşup istişareler gerçekleştiriyoruz.   Her yıl olduğu gibi bu yılda 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde başkan yardımcılarımızla birlikte okullarda sizleri yine edeceğiz. Bugün bu salonda bulunan genç öğretmenlerimize meslek hayatı boyunca başarılar diliyorum. İnşallah her şey gönlünüzce olur,” dedi.

Çekmeköy Kaymakamı Resul Çelik programda yaptığı konuşmada, öğretmenlik mesleğinin asil bir meslek olduğunu söyleyerek eğitimcilerden beklentilerinin çok olduğunu söyledi. Kaymakam Çelik, “Çekmeköyümüzün evlatlarını yetiştirerek Türkiye yüzyılının zirvesini görecek, geleceğin büyüğü olacak çocuklarımızı başarılı bir şekilde yetiştirecek değerli genç kardeşlerimsiniz. Eminim bundan hiç de şüphem yok, çağın gereği olan eğitimin en iyisini vereceksiniz. Böylece medeniyetimizin zirve noktasına sizler ve sizlerin yetiştireceği evlatlarımızla birlikte varmış olacağız. Ben Şehit olan öğretmenlerimin mekanının cennet olmasını diliyor, sağlık problemi yaşayan öğretmenlerimize Rabbimden acil şifalar diliyorum. Sizlere meslek hayatınızda başarı, sağlık ve sıhhat diliyor, ailelerinizi de sizler gibi idealist gençler yetiştirdikleri için tebrik ediyorum. Konuşmamın sonunda her alanda ilçemizin kamu kurumlarına destek olan Çekmeköy Belediye Başkanı Sayın Ahmet Poyraz’a özellikle eğitime verdiği destekten ötürü teşekkür ediyorum.” dedi

Editör: Haber Merkezi