Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen "Tarih Yazan Çocuk" projesi kapsamında Sınıf Öğretmeni Türkan Şahin önderliğinde İstiklal Savaşı kahramanlarını sahneye taşıyan 4-F sınıfı öğrencileri iki yıl boyunca göz dolduran performanslarıyla çok beğeni topladı. 

Proje, öğrencilerinin özgüven kazanmalarını ve özgür düşünmelerini destekleyen bir ortam oluşmasına ve tarihteki kahramanları tanımalarına, onları örnek almalarına vesile oldu. Velilerin projeye gösterdiği ilgi ve destek de projenin başarılı olmasına büyük katkı sağladı.

Ayrıca, minik yazarlarımızın kaleme aldığı "Dikkat Bu Okulda Yazarlar Var" hikaye kitabı da çıktı. Öğrencilerin hayal gücü ve yazma becerileriyle oluşturdukları bu eser, gelecek nesillere ilham olacak nitelikte. Kitap, okul kütüphanesinde yerini alacak. "Ümraniye Mehmet Akif İlkokulu Minik/Büyük Yazarlarıyla Milli Değerlere Işık Tutuyor" başlıklı bu etkinlik, gelecek nesillerin milli tarih ve kültür bilincini geliştirmeye yönelik önemli bir adım olarak da kayda geçti.

Proje için desteğini hiç esirgemeyen Okul Müdürü Sinan Doğan’ı, projenin yürütülmesinde emeği geçen Müdür Yardımcısı Songül Özge’yi, projeye gönül veren 4F sınıfı öğretmeni Türkan Şahin’i, öğrencilerini ve velilerini tebrik ediyoruz.


Editör: Haber Merkezi