Her geçen gün kendini yenileyerek büyümeyi sürdüren Uşak Seramik’e Unı Cera İstanbul Seramik Banyo Mutfak Ürünleri Fuarında yoğun ilgi gösterildi.

Sektörün öncü kuruluşları arasında yer alan ve her geçen gün kendini yenileyerek büyümeyi sürdüren Uşak Seramik’e İstanbul fuar merkezinde yapılan Unı Cera İstanbul Seramik Banyo Mutfak Ürünleri Fuarında açılan stantta yerli ve yabancı birçok yatırımcının yoğun ilgiyle karşılaştı. Zengin ürün çeşitleriyle fuar alanında yerini alan Uşak Seramik müşterilerinden tam not aldı.

TÜRK SERAMİĞİNİN MARKA DEĞERİNİ YÜKSELTEREK HAK ETTİĞİ NOKTAYA ULAŞMASINI SAĞLAYACAĞIZ

Fuar alanında çok sayıda yerli ve yabancı müşterilerini ağırlayarak Uşak seramik üretimi hakkında bilgi veren Uşak Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Tanış, konuya ilgili Gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Tanış, konuşmasında şunları kaydetti. “Sektörümüz, gerek ürettiği katma değer gerekse ihracat potansiyeliyle ekonomimize güç katan sektörlerin başında geliyor. Seramik kaplama malzemeleri sektöründe Avrupa’nın 2. büyük, seramik sağlık gereçlerinde ise en büyük üreticisiyiz. Sahip olduğumuz üretim gücümüzü, tanıtım çalışmalarımızla beslediğimizde Türk Seramiğinin marka değerini yükselterek hak ettiği noktaya ulaşmasını sağlayacağız. Dışarıda rekabet gücümüzü artıracak ve enerjide belirsizliği ortadan kaldıracak ve stabil fiyatlama gibi her türlü önlemi konuşmamız ve bu yönde aksiyon almamız şart. Gün bugündür. Sektörün yanında olma zamanıdır. Kalite ve hizmet algımız yüksek. Bütün gücümüzü katma değerli kaliteli ürünler üretmeye harcamalıyız. Tasarım gücümüz yüksek. Bu ürünlere odaklamamız lazım. Fiyat kırmak yerine katma değeri yüksek müşteriyi Türkiye’ye çekmemiz lazım” diyerek konuşmasına devam etti.

SERAMİK SEKTÖRÜNÜN DEVLET ELİYLE DE DESTEKLENMESİ YAYILIMINI HIZLANDIRMA AÇISINDAN FAYDA SAĞLAYACAKTIR

Uşak Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Tanış, konuşmasına şöyle devam etti; “UNICERA alanında dünyanın 2. büyük fuarı. Nitelikli alıcılar bizim için çok önemli. UNICERA dünyanın en önemli tasarımcılarının yer aldığı, bir sonraki yılın seramik, mutfak ve banyo trendlerinin belirlendiği nokta olma özelliği taşıyor. Bugüne kadar fuarımız aracılığıyla sayısız işbirliğine imza atıldı. Bu yıl da fuarımızda, dünyanın dört bir yanından binlerce satın almacıyı ağırlayarak yeni işbirliklerine imza atacağız.  Ülke olarak üretime yoğunlaşmalı, özellikle katma değeri yüksek alanlardaki üretimlere ağırlık vermeliyiz. Katma değeri en yüksek sektörlerin başında gelen seramik sektörünün devlet eliyle de desteklenmesi yayılımını hızlandırma açısından fayda sağlayacaktır. Dünyada isim yapmış tasarımcılardan bazıları mimar grupları ve üniversite öğrencilerimizle buluşacak. 24 üniversitenin ilgili bölümlerinden öğrencilerimizin ziyaretini de organize ettik. Fuar büyüklüğüne yakışır şekilde başarılı geçecek. Fuarın katılımcılarımıza, sektörümüze, ülkemize hayırlar ve bereketler getirmesini istiyoruz” diyerek konuşmasını noktaladı.

Editör: Haber Merkezi