ÇEKMEKÖY BELEDİYENİN KORONA VİRÜSÜN’E KARŞI MÜCADELESİ KARARLILIKLA SÜRÜYOR

Tüm imkânlarını seferber ederek korona virüse karşı mücadelesini sürdüren Çekmeköy Belediyesi çalışmalarını her alanda sürdürüyor.

ÇEKMEKÖY BELEDİYENİN KORONA VİRÜSÜN’E KARŞI MÜCADELESİ KARARLILIKLA SÜRÜYOR

Korona virüsün yayılmasını engellemek ve vatandaşların sağlığını korumak adına virüsün ilk görüldüğü günden bu yana çalışmalarını 7 gün 24 saat sürdüren Çekmeköy Belediyesi,  ilçede dezenfekte edilmeyen nokta bırakmıyor. Haftanın her günü salgınla mücadele kapsamında alınan tedbirleri uygulayan belediye ekipleri, ilçedeki vatandaşlara maske dağıtımından, 65 yaş üstü bakım hizmetlerine kadar vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik hizmetlerine devam ediyor.

FIRINLARDA PİDE VE HİJYEN DENETİMİ

Çekmeköy Belediyesi Zabıta ekipleri ve Çekmeköy İlçe Tarım Müdürlüğü’ne bağlı ekipler fırınlarda denetimlerde bulundu.

Vatandaşlardan gelen talepler ve şikayetler doğrultusunda ilçe genelindeki tüm fırınlarında pide gramajları, fiyatlar, hijyen kuralları ve koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan kuralara uygunluklar denetlendi.

İLÇEDEKİ VATANDAŞLAR İÇİN MASKE DAĞITIMI GERÇEKLEŞTİ

Çekmeköy Belediyesi Koronavirüs salgını sebebiyle ilçede yaptığı çalışmalara bir yenisini ekledi.

Belediye tarafından oluşturulan 50 ayrı ekip ilçede sokak sokak, kapı kapı dolaşarak vatandaşlara maskelerini teslim ediyor. İlçedeki tüm vatandaşlara dağıtılacak maskeler özel ambalajlar içinde vatandaşlara ulaşıyor.

ÇEKMEKÖYLÜ AİLELER YARIŞIYOR

Çekmeköy Belediyesi’nin Çekmeköylü aileler ile hazırladığı bilgi yarışması Ailem Bilir, Çekmeköy Web Tv ve sosyal medya hesaplarından yayınlanıyor.

Çekmeköy Belediyesi, bilgisine güvenen iki ailenin birbiriyle yarıştığı eğlenceli bir bilgi yarışması başlattı. Pandemi sürecinde evlerinden çıkamayan ailelerin evlerinden katıldığı yarışmada internet üzerinden yapılan bağlantı ile aileler birbiri ile tanışıyor ve yarışma sunucusunun sorduğu sorulara cevap veriyor. 15 sorudan oluşan yarışmada her doğru cevaba 10 puan yazılıyor. Yarışma sonunda en çok puanı toplayan aile yarışmanın kazananı oluyor. Beraberlik durumunda eşitlik bozulana kadar ek sorular soruluyor.

ERKEK BERBERLERİ VE KADIN KUAFÖRLERİ DEZENFEKTE EDİLİYOR

Çekmeköy Belediyesi ilçede faaliyet gösteren tüm erkek ve kadın kuaförlerinde dezenfekte çalışmaları yapıyor.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan kararla geçici süreyle kapatılan erkek berberleri ve kadın kuaförlerinin yayınlanan genelge ile belirli şartlar altında 11.05.2020 Pazartesi gününden itibaren yeniden açılmasına karar verildi. Vatandaşların sağlıklı bir ortamda kişisel bakımlarını gerçekleştirebilmeleri için Çekmeköy Belediyesi de bu mekanlarda dezenfekte işlemlerine başladı. Büyük bir titizlikle yapılan çalışmaların kuaförlerin açılışından önce tamamlanması planlandı.

SAĞLIK PERSONELLERİNE GECE MESAİSİNDE SICAK ÇORBA İKRAMI

Çekmeköy Belediyesi Çekmeköy Devlet Hastanesi’nde mesaiye kalan sağlık personellerine sıcak çorba ikramında bulunuyor.

Koronavirüs mücadelesinde en ön safta çalışan sağlık çalışanlarına destek tüm yurtta çığı gibi büyüyor. Çekmeköy Belediyesi de daha önce siper maske bağışı yapıp servis hizmeti verdiği sağlık çalışanları için yeni bir projeye imza attı. Koronavirüs salgını sebebiyle Çekmeköy Devlet Hastanesi’nde yoğun tempoda çalışan sağlık çalışanlarına her gün sıcak çorba ikramında bulunuluyor. 100 kişilik personel için hazırlanan çorbalar, belediye ekipleri tarafından hastaneye götürülerek kapalı kâselere konulup personellere ikram ediliyor.

65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARIN EVDE BAKIMLARI DEVAM EDİYOR

Çekmeköy Belediyesi evde bakım hizmeti, hız kesmeden devam ediyor.

Çekmeköy Belediyesi, evde kimsesi olmayan 65 yaş üstü vatandaşların ev temizliklerini yapıyor. Ekipler, gittikleri evlerde vatandaşların ateşlerini ölçerek sağlık durumlarını da kontrol ederek işe başlıyor. Evin genel temizliğini yapan ekipler, vatandaşların diğer ihtiyaçları ile ilgili de bilgi alıyor.

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2020, 09:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER