ÇEKSİAD, mevcut başkan Erdal Albayrak ve genel kurul ile yenilenen yönetimi ile yola devam kararı aldı. 

Son derecece şeffaf bir ortamda gerçekleşen genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. 

Kongrede yeni dönem başkan ve yönetimi de tek liste halinde seçilerek güven tazelendi.

Albayrak kongrede ceketini çıkararak kollarını sıvadı ve önemli mesajlar verdi.

Geçmiş dönem faaliyetlerini özetleyen Albayrak, bölgedeki tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği ve diyalog halinde olacaklarını, şeffaflık ilkesi doğrultusunda gideceklerini içerisinde olduklarını ve ÇEKSİAD’ı zor bir sürecin ardından bugünlere taşıdıklarını kaydetti. 
 

Albayrak, şunları kaydetti:

“Geçtiğimiz iki senede gerçekten olağanüstü durumlardan geçtik. Başta malum 6 Şubat’ta meydana gelen deprem olmak üzere son derece zor günlerde büyük bir dayanışma örneği sergiledik. Deprem de sivil toplum kuruluşlarımıza önemli görevler ve sorumluluklar düştü. Bu noktada ÇEKSAİD ailemizin her bir ferdine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. ÇEKSİAD ailesi deprem sürecinde üstün bir performans sergiledi. 20 milyon lirayı aşkın yardımlarımızla, iftar programlarımızla, çocuklara oyuncaklarımızla ve her türlü yardımlarımızla elimizi sürekli bölgenin üzerinde tutmaya gayret ettik. Deprem bölgesinden ilçemize gelen depremzede ailelerimize konut noktasında yardımcı olduk. Bundan sonra da depremzede yurttaşlarımızla dayanışma içerisinde olmaya devam edeceğiz.”

"ÇEKSİAD olarak sosyal ve kültürel faaliyetlerimizi sürdürüyoruz"

Albayrak; “Üyelerimizin kaynaşmasına vesile olacak gezi türü programlarımız, eğitim seminerlerimiz ve uzman isimlerin katılarak bilgilendirdiği konferanslar ve seminerler gerçekleştirdik. İki yılda önemli isimleri dernek merkezimizde ağırladık. Bu derneği bu hali ile vücuda getirmek bile başlı başına bir çalışmaydı. Yeni bir yapılanmayı tamamladık. Yeni dönemde de yeni yönetimle daha büyük hedeflere ulaşmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Erdal Albayrak başkanlığındaki ÇEKSİAD’ın yeni yönetimi şu isimlerde oluştu:  Recep Yakup, Yılmaz Sezgin, Feyzullah Karaman Seyfettin Baş, Arif Altan Yavuz, Çağlar Aksoy, Polat Alkan, Murat Karakaş, Nuh Kurt, İbrahim Erçal, Barış Koçak, Güngör Bozkurt ve Özer Gökyer.

Editör: Haber Merkezi