Saygı duruşu ve istiklal marşı'nın okunmasıyla başlayan genel kurula siyaset ve iş dünyasından çok sayıda davetli katıldı.

Denek Başkanı Sadettin Sağlam’ın açılış konuşmasıyla başlayan genel kurulda, Başkan Sağlam günün önem ve anlamını içeren önemli bir konuşma yaptı.


Sadettin Sağlam, göreve başladığı günden itibaren yapılan hizmetleri  tek tek anlattı. Sağlam; “Dernek olarak birçok alanda yapılan hizmetleri tek tek anlatırken süreç  içerisinde büyük talihsizliklerin yaşandığını ifade etti. 

Sağlam; “özellikle pandemi sürecinde büyük acılar yaşadık. İçerisinde bulunduğumuz süreçte babam olmak üzere malesef birçok yakınlarınızı ve büyüklerimizi kaybettik. Pandemide hayatını kaybedenlere Allah Rahmet etsin, mekanları cennet olsun.  Geçmişte yaşadığımız tüm acılara rağmen sağ duyulu hayırsever insanlarımız Bayburt'un kıymetli büyükleri her türlü fedakarlığı göstermiştir. Gerek pandemi sürecinde, gerekse bir yıl önce yaşanan Kahramanmaraş ve Hatay depremlerin de tek yürek olmuştur. Bayburtlular Derneği olarak sadece deprem sürecinde 8 tır dolusu gıda ve ihtiyaç malzemesi göndererek depremzedelerin yarasına merhem olmaya çalıştık. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın” şekilde konuştu.

Genel Kurulun Divan Başkanlığını Bayburt Vakfı bir önceki Başkanı İsrafil Kahraman yaptı. 

Genel kurula Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Bayburt Vakfı Başkanı Yetkin Çavdar, Anadolu Yakası Bayburt Kültür Derneği Başkanı Adem Doğan ve köy dernek başkanları, Divan Başkanı İsrafil Kahraman, Enver Osmanoğlu,  Gümüşhane Dernekler Federasyonu Başkanı Tahsin Söğüt, Göksu sürücü kursları sahibi - Ümraniye Sınav Kursları Yönetim Kurulu Başkanı ve iş insanı Sabri Şenel, Ümraniye Minibüsçüler Odası Başkanı Nizam Sağlam, Bayburtlular Derneği Onursal Başkanı Halis Sarıdoğan, Boğaziçi Sucukları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Eraslan, Bayburt Vakfı yeni ve eski Dernek Başkanları olmak üzere siyaset ve iş dünyasından çok sayıda seçkin davetli katıldı.

Faaliyet raporunun okunmasının ardından dilek ve temenniler bölümüne geçildi. Yapılan oylamada mevcut Başkan Saadettin Sağlam tüm üyelerin oylarını alarak yeniden Dernek Başkanlığına seçildi. 

Ümraniye Bayburtlular Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri şu isimlerden oluşuyor. 

Asil Üyeler 

Saadettin Sağlam 

Mahir Su 

İmdat Köseoğlu 

Aziz Coşkun 

Onur Sağlam 

Zekayir Savaş 

Orhan Akbulut 

Abil Tosun 

Emre Erkovan 

Yedek Üyeler 

Şükrü Gökhan 

Nevin Aşçı 

Ali Yazıcıoğlu 

İbrahim Çoraklı 

Adem İnci 

Musa Eraslan 

Ahmet Bayrakoğlu 

Uğur Akpınar 

Orkun Altun 

Denetleme Kurulu 

Asil Üyeler 

Halis Sarıdoğan 

Mehmet Doğru 

Halit Baydaroğlu 

Yedek Üyeler 

Burak Aslaner 

Emre Yalçın 

Engin Bayram

Editör: Haber Merkezi