Türkiye Sürücü Kursları Konfederasyonu Genel Başkanı Nusret Türker ve İstanbul  Sürücü Kursları Federasyonu Başkanı Murat Ekin'in düzenlediği kahvaltı toplantıya İçişleri Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Tayyip Sabri Erdil'in yanısıra İstanbul’un 39 ilçesinde faaliyet gösteren sürücü kurslarının dernek başkanları ve temsilcileri katıldı.

Son derece verimli geçen toplantıda İstanbul Sürücü Kursları Konfederasyon Başkanı  Murat Ekin, Türkiye Sürücü Kursları Konfederasyonu Başkanı Nusret Türker ve İçişleri Bakan Yardımcısı Prof Dr. Sabri Erdil gündeme dair birer konuşma yaptılar.

Toplantıda sürücü kurslarının içerisinde bulunduğu sorunları ve yapılması gereken yasal değişiklikleri gündeme getiren İstanbul Sürücü Kursları Konfederasyonu Başkanı Murat Ekin, sürücü kurslarının sorun ve isteklerini tek tek dile getirdi.

Sektörün Geleceğine Işık Tutmaya Çalışıyoruz”

Murat Ekin; “Günümüz koşullarında sürücü kurslarının vatandaşlarımıza daha bilgilendirici ve kaliteli destek vermesi için  çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Sektörün geleceğine ışık tutmaya çalışıyoruz. Çözüm önerileri düşündüğümüz yenilikler gelecektir. Kesinlikle sektörümüzün menfaatine yönelik bir yenilik olacaktır. Yeter ki biz mesleğimize ve yaptığımız işin önemine haiz olmaya çalışalım" diye konuştu. 

“İçerisinde Bulunduğumuz Yasal Sıkıntıları Gidereceğiz”

Türkiye Sürücü Kursları Konfederasyonu Genel Başkanı Nusret Türker; “Sürücü  kursları konfederasyonu olarak Türkiye'nin 81 ve ilçelerde faaliyet gösteren sürücü kurslarının % 95'ini temsil ediyoruz. Konfederasyon olarak amacımız İçerisinde bulunduğumuz yasal sıkıntıları giderip, eğitim alanında uluslararası standartlarda hizmet vermek istiyoruz. Bugün burada meslektaşlarımızla birlikte saygıdeğer  Bakan Yardımcımıza daha yakından sorunlarımızı anlatma imkanı bulduk. Kendisine bir eski bir eğitimci olan sayın  Bakan Yardımcımız Prof. Dr. Sabri Erdil beyin büyük ölçüde sorunlarımıza yardımcı olacağına inanıyorum. Bugün sürücü kurslarının içerisinde bulunduğu sorunlara çözüm üretecegine ve bizlere yardımcı olacağına canı gönülden inanıyorum”şeklinde konuştu.

“Sürücü Kurslarımıza ÖTV Desteği Sağlayacağız”

Sürücü kurslarının içerisinde bulunduğu sorunları dinledikten sonra söz alan İçişleri Bakan Yardımcısı Sabri Erdil; “bir eğitimci olarak sürücü kurslarının içerisinde bulunduğu sorunları iyi anlıyorum. İnşallah  bugün burada konuştuğumuz başta ÖTV indirimi olmak üzere, Bakanlık olarak tüm sorunların çözümü için çalışmalarımızı hızlandıracağız. Bakanlık olarak Türkiye genelinde sürücü kurslarımızın sorunlarını çözmek ve vatandaşa daha iyi daha kaliteli hizmet vermek için gerekli çalışmaların yapılacağını ifade etmek istiyorum. Sürücü kurslarımıza müjdeli haberleri en kısa sürede vereceğiz” şeklinde konuştu. 

Toplantı dilek ve temennilerin akabinde sonlandırdı.

Editör: Haber Merkezi