Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen 'Yöresel Lezzetler Festivali', Harem Meydanı'nda başladı. Festivalde Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen yöresel lezzetler sergilenirken, yerel sanatçılar da konserler veriyor. Ücretsiz olan festival, renkli görüntülere ve eşsiz lezzetlere sahne oluyor.

Festivalde konuşma yapan Başkan Hilmi Türkmen, "Yine tarihi bir günü birlikte yaşıyoruz. 2'incisini düzenlediğimiz Yöresel Lezzetler Festivalimiz Üsküdar'ımıza, İstanbul'umuza, Anadolu'muza hayırlı uğurlu olsun. Geçtiğimiz yılda yaptığımız Yöresel Lezzetler Festivalinden aldığımız ilhamla ikincisine daha özel bir hazırlık yaptık. Bu yıl sayımız da misafirlerimiz de arttı. Bu yıl ilk defa bu güzel festivalde yurtdışından bir misafirimiz de oldu. Bosna Hersek'ten gelen kardeşlerimizle burada stant açmak suretiyle dünyaca meşhur Boşnak Böreğini siz sevgili hemşehrilerimizle buluşturmuş oldular. Güzel Anadolu'muzun güzel toprakları olarak, yer altı yer üstü zenginlikleri ile dünyanın cennet köşelerinden, cennet topraklarından birisine sahibiz. Bizim iklim şartlarımız yeraltı zenginliklerimiz toprağımızın bereketi ile insanların sofrasına ulaşan lezzetler her geçen gün güzel Üsküdar'ımızda hemşehrilerimizle buluşmaya devam ediyor" dedi.

Üsküdar Rizeliler Dernek Başkanı Hasan Tek yaptığı açıklamada; “Rize Gecesi münasebetiyle standımıza ziyarette bulunan eski Gümrük ve Tekel Bakanımız Hayati Yazıcı, Çayeli Belediye Başkanımız İsmail  Hakkı Çiftçi, RİDEVA Başkanımız Recep Albayrak ve ayrıca gecede sahne alan sanatçımız Usame İsmail, dernek başkanlarımız ve kıymeti hemşerilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.1 Ekim tarihine kadar devam edecek olan lezzetler festivaline tüm tüm hemşerilerimizi bekliyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi