Federasyon Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın öncülüğünde Kadıköy Büyük Kulüp’te düzenlenen programda konuşan Özdağ çarpıcı açıklamalarda bulundu.  

Türkiye yerel seçimlere giderken İstanbul gibi önemli bir metropolde Zafer Partisi’nin izleyeceği yol haritası da merak konusu. Toplantıda Özdağ’a özellikle 14 ve 28 Mayıs’ta gerçekleşen milletvekili ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yapılan ittifaklar ve anlaşmalar düşünüldüğünde yerel seçimler için Zafer Partisi olarak ne gibi bir hazırlık içinde oldukları soruldu.

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, düzenlediği basın toplantısında Türkiye’nin “gerçek bekâ sorunu” olarak nitelendirdiği Suriyeli sığınmacılar meselesini tüm detaylarıyla açıkladı.

Mülteci Sorunu Bu Memleketin En Büyük Sorunu 

Suriyeli sığınmacılar konusunda ise, “Mülteci sorunu zaten bu memleketin en büyük sorunu. İstanbul’da olası bir depremin vereceği zarar çok büyük. Deprem sonrasında yağmacılık baş gösterecek; bununla ilgili ne büyükşehirin ne de hükümetin bir çalışması var. Özdağ deprem çantalarınıza silah koyun çünkü yağmacılık ve talan olacak dedi. Ödağ Biz anlatıyoruz, dinliyorlar ama uygulayan yok” ifadelerini kullandı.

İstanbul’un İki Büyük Sorunu Var, Deprem ve Sığınmacılar 

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “İlçeleri bu kadar büyük olan bir metropolde yerel basının önemi de çok büyük. Bu nedenle bu buluşmayı organize eden İstanbul Medya ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’a teşekkür ederim.” diyerek konuşmasına başladı ve İstanbul özelinde gördüğü en büyük iki sorunu değerlendirdi.

Özdağ, İstanbul’un en büyük iki sorunu deprem ve sığınmacı ile kaçaklar. Sığınmacılar her gün artarken deprem de her gün yaklaşıyor. Bu süreç böyle devam ederse İstanbul depreminde öleceğiz. Ama sanki deprem İstanbul’da olmayacakmış gibi yaşıyoruz.

Kahramanmaraş’taki depremde profesyonel arama kurtarma ekiplerinin kampına gittim ve sohbet ettik. İstanbul’da kaç kişiye ihtiyaç var dedim. 700 binin üstünde arama kurtarma personeline ihtiyaç var dedi. Böyle bir hazırlık yok. İstanbul’da hangi yolların kapanacağına, nerelerin en çok hasar alacağı biliniyor. Ama aldığımız önlemler bunları asla karşılamıyor.” ifadelerini kullandı.

Depreme hazırlık için gidip hesap sormuyorsunuz

Depremin bırakacağı jeolojik etkilere dikkat çeken Özdağ, “Sarıyer depremden sonra ada olacak. Sarıyer’i şehre bağlayan yollar maalesef yıkılacak ve Sarıyer’e karayoluyla ulaşım kalmayacak. Biz hiçbir şey yapmıyoruz. Depreme hazırlık için gidip hesap sormuyorsunuz.” dedi. 

Deprem Sonrası Yağma Tehlikesi Var 

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler sonrasında yaşanan yağma olaylarını örnek gösteren Özdağ, “Deprem çantasında bulunması gereken malzemelerden biri de ne biliyor musunuz? Deprem çantasına  silah koymalısınız.  Depremden sonra yağma olacak. Kahramanmaraş’ta ve Hatay’da olanlar burada olmayacak mı sanıyorsunuz? Sadece yabancı kaynaklı mı? Hayır. Gölcük depreminde de yağma oldu. O zaman yabancı yoktu. Ve Gölcük’te asker ‘vur’ emri verdi.” ifadelerini kullandı.

Protokolü Açıkladım Çünkü Seçmenime Borcum Var 

28 Mayıs öncesinde Cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci turunda Kemal Kılıçdaroğlu’yla imzaladığı ve geçtiğimiz günlerde yayınladığı protokole kamuoyunda bir kesimin tepki göstermesi sorusu yöneltilen Özdağ, “Kılıçdaroğlu’yla 28 Mayıs tarihine kadar anlaştık. O tarihe kadar açıklamayacağız dedik, yanlış bulmamıza rağmen, ama sonra açıklama hakkına sahiptik ve açıkladık. Üstelik ben bir parti genel başkanıyım. Ben istedim diye 1 milyon kişi Kılıçdaroğlu’na oy verdi. Onlar bana neyin karşılığında oy verdik diye soruyor. Ben de seçmenlerime açıklamak zorundaydım. Bu kendi seçmenime olan borcumdur” dedi.

Editör: Haber Merkezi