Zam oranlarını yetersiz bulan Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu da toplantıyı terk ederek taksicilerin protesto olarak kontak kapatacağını söylemişti.

UKOME toplantısında taksiler için belirlenen zam oranını az bulan Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, karara tepki göstererek toplantıyı terk etmişti. Kontak kapatacaklarını söyleyen Aksu, ardından kendi meslek birliklerinin zam oranı belirleyeceğini ve bu orana göre çalışacaklarını söylemişti. 

BİRLİK: YETKİMİZ YOK

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası'nın zam talebi üzerine İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, "UKOME tarafından belirlenen tarifede değişiklik yapma yetkimiz yok" açıklamasını yaptı.

DİĞER İLLERİ ÖRNEK GÖSTERDİ

Yenikapı etkinlik alanında toplanan taksiciler adına basın açıklaması yapan Birleşik Taksi Şoförleri Derneği Başkanı Hüseyin Duman, "İstanbul taksicileri olarak Ocak 2023'ten beri zam almadan kilometre ücreti olarak 8,5 liraya yolcu taşıyoruz. Bu rakam Antalya'da kilometrede 18 lira, İzmir'de 22 lira, Çanakkale ve Ankara'da 15 lira, Mersin'de de 20 liradır. Görüldüğü gibi ülkemizde İstanbul'dan daha ucuz taksicilik yapan başka bir il yoktur" dedi.

Editör: Haber Merkezi