Karacabey Belediyesi'nin ilçede gerçekleştirdiği devasa hizmetler Karacabey'in çehresini değiştiriyor.

Bursa’nın şirin ilçelerinden Karacabey'in çehresi değişiyor.   Göreve geldiği günden itibaren Karacabey'de gerçekleştirdiği hizmetlerle adından söz ettiren Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Karacabey'in tarihine damga vuracak çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Karacabey’de hizmetler T3 vizyonuyla sürdürülüyor

 Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, ilçede tarım, turizm ve teknoloji başta olmak üzere T3 vizyonu kapsamında çalışmalarını sürdürüyor.  ‘Yaptığımız hizmetler yapacağımız hizmetlerin teminatıdır’ diyen Başkan Ali Özkan TEKNOSAB, Yeşildere Baraj, Gölecik Barajı gibi yapımı devam etmekte olan birçok devasa yatırımlarımız hizmete açıldığında Karacabey’imiz hem teknoloji hem turizm hem de tarımda Marmara'nın parlayan yıldızı olacaktır’ dedi.

Konuyla ilgili gazetemize önemli açıklamalarda bulunan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan TEKNOSAB projesi tamamlandığında binlerce insanımıza istihdam sağlayacaktır.  8.5 milyon metrekarelik bir alanda kurulu proje kapsamında en küçüğü 15 bin metrekare olmak üzere büyük ölçekli 140'a yakın firmaya yer tahsisi yapılmıştır. Faaliyete geçen fabrikalardan yerli otomobil TOGG için de parça üretimine başlanmıştır.

Ayrıca Yeşildere Barajımız tamamlanma aşamasına gelmiştir. Yeşildere Barajı hizmete girdiğinde 40 dekar tarım arazisi sulama altına alınacak ve sulanacaktır. Bunu yanı sıra Gölecik Barajı tamamlandığında Karacabey'in 50 yıllık hasreti bilecektir. Barajın tamamlanmasıyla birlikte 40 bin dekor arazi sulanacak. Ayrıca 15 milyon m3 içme suyu sağlanacaktır.

Karacabey’de Hizmetler Saymakla Bitmiyor

İlçe yapılan hizmetlerin saymakla bitmediğini söyleyen başkan Ali Özkan; ‘İlçemize Gençlik ve spor Bakanlığımızın desteğiyle inşa etmiş olduğumuz gençlik merkezimiz hizmete girmiştir. Öğretmenler Parkı içerisine inşa etmiş olduğumuz Karacabey Belediyesi Spor Salonu hizmete girmiştir.  Öte yandan belediyemize gelir sağlamak için güneş enerjisi santrali üretimine başladık. İçme suyu şebekelerini yeniledik. Kanalizasyon ve yağmur suyu şebekelerini yeniliyoruz. Yeniköy'e yaklaşık 45 milyon TL bedelli arıtma tesisi kuruluyor. Kültür Merkezi inşaatımız devam ediyor. Gasilhane inşaatı ve yeni itfaiye binamızın yapımı devam ediyor.  

Mahallelerimizin kırsal ve merkezi yerlerinde taş döşemesi hızla devam ediyor. İsteğimiz üzerine Karacabey Boğaz yolumuz Karayolları Genel Müdürlüğü’müz tarafından genişletildi. Yine Karayolları Genel Müdürlüğü’müz tarafından Ova Köyleri yolları tamamen yeniledi. Gençlerimizin geleceği için ilçe stadyumu yanında Spor Adası inşa ettik. 3 adet halı saha yaptık. Ayrıca Yeniköy’de 42 adet konaklama tesisi yaptık.

Tarım Park'ı kurduk

Kent içerisinde yer işgal eden Tarım araçlarının park edilmesi için 10 bin metrekarelik Tarım Park projesini hayata geçirdik. Çiftçilerimizin yoğun isteği üzerine Tarım parktan sonra 50 bin metrekarelik Tarım park ve yükleme rampasını yapıyoruz.

Karacabey’de, Türkiye’nin ilk Enteral Beslenme Fabrikasının açılışı, geçtiğimiz günlerde Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin de katılımıyla gerçekleşmişti.

Açılışta konu ile ilgilli açıklamada bulunan Başkan Özkan, “Sayın Bakanımız Vahit Kirişçi’yi ilçemizde ağırlamak büyük mutluluk duyduk. ‘Tarım ve hayvancılığın başkenti’ olarak adlandırdığımız Karacabey’imizde önemli bir buluşmaydı. Tarımsal alanda önerilerimizi, tespitlerimizi ve taleplerimizi içeren 4 dosyayı bizzat kendisine sunduk. Belediyemizde detaylı bir şekilde çeşitli konuları görüşme imkânımız oldu. Bu hem ilçemiz hem bakanlığımız adına önemli bir görüşmeydi. 3 farklı tohum fabrikasının ilçemizde yaptığı yatırımlardan, tohumculuk sektöründe Karacabey’in öneminden bahsettik. Kendisi de zaten ilçemizdeki gelişmelerden haberdardı” dedi.

İlçede Hızlı Tren Çalışmaları Devam Ediyor

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, yüksek hızlı tren inşaatı için Hürriyet Mahallesinde kurulan şantiye alanını ziyaret etti. Özkan, “Karacabey’imize değer katacak çok önemli bir proje daha” diye duyurduğu bu projeyi yakından takip ettiklerinin altını çizdi.

Özkan, hızlı tren projesinin Karacabey için çok önemli bir gelişme olduğunu vurgulayarak, “Hızlı tren gerçekten Bursa’mıza, bölgemize, Türkiye’mize ve özellikle de Karacabey’imize değer katacak çok önemli bir proje. Hürriyet Mahallemizde yolcu ve yük istasyonu olacak. Yine Taşlık Mahallemizde de bir yolcu istasyonumuz olacak. Çalışmalar artık hummalı şekilde başlayacak. Hem bölgeye hem Türkiye ekonomisine hem ulaşım ağına çok ciddi katkı sağlayacak ve hemşerilerimizi birçok şehirle kısa sürede buluşturulacak bir proje. Ben hayırlı olsun diyorum” dedi.

Karacabey Yatırımlarla Altın Çağını Yaşıyor

Özkan, ziyaret sonrası yaptığı değerlendirmede ise “Bölgemizdeki hızlı tren çalışmalarına Hürriyet Mahallemizde start verildi. Hızlı tren, bölgemizin hasretle beklediği, çok önemli ve vizyonel projelerden bir tanesi. Hem Karacabey ekonomisine hem Bursa ekonomisine hem de Türkiye ekonomisine ciddi manada katkı sağlayacak, ulaşım alanını rahatlatacak, bölgemizdeki ürünlerin limanlara ve değişik bölgelere nakliyesini hızlı bir şekilde sağlayacak. Bundan birkaç yıl önce hayal dahi edemediğimiz bir proje bölgemizi de kapsıyor. Ulaşım noktasında İstanbul-İzmir otoyolu girişinin ve çıkışının Karacabey’den olması, bir trompet kavşakla Hürriyet Mahallemiz vesilesiyle TEKNOSAB’a bağlanarak ayrı bir değer katmıştı. TEKNOSAB, Türkiye’nin en büyük yatırımlarından biri ve yeni nesil organize sanayisi bölgesi. Buradaki çalışmalar da hızlı bir şekilde devam ediyor. Bunun yanında da hızlı tren projesi hayata geçiyor. Gerçekten Karacabey devlet yatırımları anlamında altın çağını yaşamakta. Ulaşım projeleri, TEKNOSAB, 2 tane baraj projesi, Bursa Büyükşehir marifetiyle gerçekleştirdiğimiz altyapı çalışmaları ve diğer çeşitli projeler, Karacabey’in ‘modern, müreffeh ve güçlü kent’ hale gelmesine zemin hazırlayacak önemli çalışmalar” dedi.

Teknoloji Üssü Karacabey

Daha önce ‘tarım kenti’ kimliğiyle ön plana çıkan Karacabey’de, tarıma dayalı sanayinin gelişiminde olduğu kadar; kentin sahip olduğu coğrafi zenginlikleri dünya ölçeğinde tanıtma hedefiyle, ilçeyi gerçek bir ‘turizm kenti’ yapma yönünde de ciddi adımlar atan Karacabey Belediyesi, TEKNOSAB projesi ile gerçek bir ‘teknoloji merkezi’ olmaya aday…

İlk kazmanın kısa süre sonra vurulacağı ‘TEKNOSAB’ projesi kapsamında, ileri teknoloji imkânlarıyla donatılmış, katma değerli ürünlerin geliştirilmesine olanak sağlayacak olan gelişmiş sanayi bölgesi ile Karacabey’in; hem Bursa, hem de ülkemiz ekonomisine çok ciddi ciddi katkılar sağlaması bekleniyor.
Ortak aklı ön planda tutarak, bugüne kadar hayatın her alanına yönelik gerçekleştirmeyi planladığı çalışmalarla Karacabey Belediyesi, ilçenin her yönüyle ‘örnek kent’ olması adına yoğun şekilde çalışmaya devam ediyor.

Türkiye’nin En Uzun Sahilinde En Ucuz Tatil Fırsatı

Karacabey Belediyesi tarafından, ilçenin yazlık tatil beldesi Yeniköy sahilde faaliyete geçirilen Sadık Yılmaz Çadır Karavan Kamp Alanı, Kurban Bayramı’nda kapılarını ziyaretçilere açtı.

Türkiye’nin dört bir yanından kamp severleri ağırlamaya başlayan alan, yoğun ilgi görüyor. Bayram tatiliyle birlikte İstanbul, İzmir ve Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin pek çok şehrinden kamp sever, Yeniköy’e geldi.

Türkiye’nin Dikkatini Çekiyor

Özkan, Karacabey’de yürütülen çalışmalar ve gelişmelerin bütün Türkiye’nin dikkatini çektiğini belirterek, “Bu çalışmalara katkı koyan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bölge milletvekillerimize, il başkanımıza, büyükşehir belediye başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ve bu çalışmaların başladığı başta Hürriyet Mahallemize, değerli sakinlerine, Karacabey’imize, Bursa’mıza, Türkiye’mize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

 Halkımızdan gelen talep üzerine Öğretmenler parkı içerisinde atıl vaziyette bulunan binayı düğün salonuna çevirdik ve ayrıca 2 adet 'de kır düğün salonunu yaparak halkımızın hizmetine sunduk. Aş evimizde dar gelirli vatandaşlarımıza 1500 kişiye her gün 3 çeşit yemek ikramında bulunuyoruz. 

Tarih boyunca keşfedilmeyi bekledi

 Otopark,  halı saha park,  bahçe,  asfalt olmak üzere ihtiyaç hasıl olan her alanda çalışmalarımız devam ediyor diyen Başkan Ali Özkan konum itibariyle Marmara’nın gülen yüzü ve Parlayan Yıldızı Karacabey'i daha da geliştirmek için başta tarım, turizm ve teknoloji üzerinde çalışmalarımızı sürdürmeye ve yoğunlaştırmaya gayret ediyoruz şeklinde konuşan Başkan Ali Özkan inanıyorum ki devam etmekte olan yatırımlarımızın da tamamlanması ile birlikte önümüzdeki yıllarda Karacabey çok daha iyi bir yere gelecektir diyerek geleceğe yönelik önemli mesajlar verdi

Başkan Ali Özkan, ‘ayrıca Karacabey her yönüyle ülkemizin güzide turizm kentleri arasında yer alan bir yerleşim alanıdır. Tarih boyu keşfedilmeyi bekleyen Karacabey pek çok doğa harikası ve zenginliklere sahip devasa bir yerleşim yenidir.

Havası, suyu, taşı ve toprağıyla kendine has yapısı olan eşsiz bir atmosfere sahip dört bir yanında barındırdığı nadide güzellikleri olan Türkiye ve dünya ölçeğinde hak ettiği konuma taşımak ve Karacabey'in farklılığını ve doğal güzelliklerini hak ettiği konuma taşımak adına Karacabey Belediyesi olarak yoğun bir çaba göstermekteyiz. Özellikle son yıllarda gerçekleştirdiğimiz tanıtım faaliyetleriyle birlikte şirin ilçemiz Karacabey yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya devam etmektedir.  Belediye olarak turizme ayrı bir özen gösteriyoruz diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: Haber Merkezi