Seçim çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren Cahit Eftekin, 14 Mayıs’ta yapılacak olan genel seçimlerin önemini  kahvaltı toplantıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve iş insanlarıyla bir araya gelerek açıkladı. Eftekin pazar mesaisini sivil toplum kuruluşlarına ayırırken gündeme yönelik istişarelerde bulundu. Toplantıya bölgenin güçlü kuruluşlarından Ekol Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Mehmet Naci Efe, Ümraniye Kızılay  Şube Başkanı Cemali Ergül, Ümraniye Belediye Meclis Üyesi ve AK Parti 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Orhan Koç, Akit TV ve Gazetesi yazarı Sabri Balaman, Ensar Vakfı yöneticileri olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.  

‘Önce millet, önce memleket’ 

Eftekin; “Dış ve iç mihrakların saldırısı karşısında sarsılmaz ve dik bir duruş sergileyen Cumhur’un liderine destek olmak, birlikte hizmet etmek ve ağır yüküne omuz vermek benim için büyük bir onurdur.  Çıktığımız bu hak yolunda, bu hizmet yolunda bizleri mahcup etmesin. Rabbim 14 Mayıs’ta ‘Önce millet, önce memleket’ diyerek tekrar zafer nasip eylesin. Bizlere desteğini esirgemeyen STK başkanlarımıza, temsilcilerine, gönül dostlarımıza, çok değerli hemşehrilerimize ve yol arkadaşlarımıza şükranlarımı sunarım” dedi.

Ümraniye Ensar Vakfının düzenlediği kahvaltı toplantıda Ümraniye Vakıf Başkanı ve AK Parti Milletvekili aday adayı  yazar Cahit Eftekin yeni çıkan “Vakıf Kültürü” isimli kitabını tek tek imzalayarak kahvaltıya katılan davetlilere hediye etti.

Vakıf kültürü hakkında Cahit Eftekin, Türkiye'de vakıfların insani bir düşüncenin mahsulü sonucu ortaya çıktığını söyledi. Vakıflar İslam dininin yardımlaşmayla ilgili emir ve prensiplerinden doğduğuna dikkati çeken Eftekin, "Vakıflar, gerçek veya tüzel kişilerin hiçbir tesir altında kalmadan, kendi iradeleriyle, kendilerine ait mallarını, maddi bir karşılık beklemeden, her türlü ekonomik değerlerini, haklarını kendi mülkiyetlerinden çıkartıp ihtiyaç sahiplerinin istifadesine sunulan mal topluluklarıdır. Vakıflar, Osmanlı Devleti’nin gücünü gösteren en önemli kurumlarının başında gelir." dedi.

Editör: Haber Merkezi