Uzun yıllar Cumhuriyet Halk Partisi Sancaktepe İlçe başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve belediye başkan aday adaylığı görevlerinin yanı sıra Metro A.Ş yönetim kurulu başkan vekilliği görevini üstlenmiş önemli bir isim olarak tanınıyor.

Alper Yeğin konuşmasında hem ilçenin sorunlarını hem de gelecekte gerçekleştirmeyi planladığı projelerini basın mensupları ile paylaştı.

Sancaktepe’nin önemli ve öncelikli sorunlarının ele alındığı basın toplantısında ilçenin en büyük sorununun ulaşım olduğunu ve bunun çözümü noktasında ise Metro altyapılarının iyileştirilmesi için çalışmalar gerçekleştirdiklerini vurguladı. Ayrıca ilçenin trafik sorunlarına değinerek çözüm önerileri sunmayı hedeflediğini açıkladı. 

Yeğin, programda ilçeye olan hakimiyetini vurgularken, özellikle Yenidoğan metro hattı projesi konusunda açıklamalarda bulundu. Kendisine yöneltilen sorular üzerine, geçmiş dönemde döneminde yaşanan arsa kiralama ve hattın rafa kaldırılması konularına değindi. Yeğin, bu projeyi gerçekleştirmekte kararlı olduklarının altını çizdi.

Yeğin, program boyunca ilçeye olan derin bağını ve hizmet vizyonunu vurgularken, özellikle yenidoğan metro hattı projesi üzerinde durdu. Kendisine yöneltilen soruları cevaplarken, AK Parti döneminde yaşanan hattın rafa kaldırılma sürecine değindi ve projenin hayata geçirilmesi için kararlı olduklarını belirtti.

Editör: Haber Merkezi