İftar programına; Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Selim Temurci, Gelecek Partisi İstanbul Kurucu İl Başkanı ve İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı İsa Mesih Şahin, Gelecek Partisi Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, partili yöneticiler, STK yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı. 

SEÇİM ÖNCESİ DAVUTOĞLU SERT MESAJLAR VERDİ 

Gündeme dair birbirinden önemli açıklamalarda bulunan Gelecek Partisi lideri Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, gençler için siyaset yaptıklarını söyleyerek onların desteğini istedi. Konuşmasına İslam aleminin Kadir gecesini tebrik ederek başlayan Davutoğlu, “Ülkemizdeki kara bulutları dağıtmak üzere bundan 3,5 yıl önce bir araya gelmiş olan ve yılmadan, usanmadan bütün baskılara direnen çok değerli İstanbullu hemşerilerim. Biz diyoruz ki bu aziz millet Müslüman’dır. Hangi partiye oy verirse versin Müslüman’dır. Bu partiler arası bir seçim değil zihniyetler arası bir seçimdir. Emin olunuz bir 5 yıl daha bu zihniyetle kendileri gibi düşünmeyen zihniyetle, dini sembolleri seçim propagandası yapan bir zihniyetle devam etsin 18-25 yaş arasındaki gençlerde iman kalmayacak neredeyse. Biz o gençlerin imanını kurtarmak ve o gençlere gerçek İslam’ı göstermek bu yollara çıktık ve o gençlerin arkamızda duracağından eminiz” dedi.

Davutoğlu; "Partisinin CHP ile yaptığı ittifaka dair eleştirilere cevap veren Davutoğlu, “Biz kimseden selamı kesmeyiz, kimseye kapımızı kapatmayız. Çarşaf çarşaf videolarda kimlerin kimlerle neler çevirdiği ortaya çıkıyor. Tamam haklısınız yolsuzluk var, hukuksuzluk var ama iktidardakiler yakınlarımız diyorlar. Biz yakınlarımızı korumak için değiş bu milletin milli ve manevi değerlerini korumak için varız ve var olacağız" şeklinde konuştu. 

ENVER SEDAT ÇAKIROĞLU: “SİYASİ AHLAK KAZANACAK”

İftar programında sözlerini selamlayarak başlayan Gelecek Partisi Ümraniye İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu, İlçe yönetimi olarak, liderleri Davutoğlu ve ortak adayları Kılıçdaroğlu’nun arkasında olduklarını ifade etti. Çakıroğlu, “14 Mayıs ertesinde bahar gelsin. Yasaklar ve yolsuzluk girdabından ülkemiz kurtulsun. İnanıyoruz ki hep birlikte kazanacağız. Kötünün karşısında iyi kazanacak. Adaletsizliğin karşısında adalet kazanacak. Baskı ve otoriterleşmenin karşısında demokrasi kazanacak” dedi. 

Çakıroğlu devam eden konuşmasında; “Tüm kurumların içine düştüğü ahlaksızlığın karşısında siyasi ahlak kazanacak. Kapalı kapılar ardındaki karanlık kaybedecek şeffaflık kazanacak. Komplocular ve beslemeler kaybedecek, yok etmeye çalıştığınız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu kazanacak. Ben yaptım oldu anlayışı kaybedecek ortak akıl ve uzlaşı kazanacak. Kısaca Bay Kemal kazanacak. Kısa Millet İttifakının adayı Bay Kemal kazanacak. Tüm Ümraniye teşkilatı olarak, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun sonuna kadar arkasındayız ve onun mücadelesini vereceğiz. O seçim bu seçim o sene bu sene” şeklinde konuştu.


SELİM TEMURCİ: “YEPYENİ BİR TÜRKİYE’YE DOĞRU YOL ALIYORUZ”

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Selim Temurci, kardeşliğin kazanması için mücadele ettiklerinin altını çizerek; “Böyle güzel bir atmosferde bizleri dostlarımız ve kardeşlerimizle bizleri buluşturduğunuz için teşekkür ederiz”


 

Editör: Haber Merkezi