Kozyatağı BY Otelde basın mensuplarıyla kahvaltı toplantıda bir araya gelen Özbek iddialı açıklamalarda bulundu.

Özbek; “Kadıköy'de tabuları yıkacağız. 31 Mart mahalli idare seçimlerde Kadıköy'de değişimi gerçekleştireceğiz. Kadıköy halkı şahsımı iyi tanır, bende Kadıköy’ü çok iyi tanırım. Bugün geldiğimiz noktada Kadıköy’ün bir çok semtini Afrika çöllerine çevirdiler. Yıllardır Kadıköy'de alt yapı çalışmaları yapılmıyor. Uzun yıllar sürdürdüğümüz esnaf kimliğimiz dolayısıyla hem Kadıköy’ün her karışını ve sorunlarını biliyorum hem de Kadıköylüler tarafından tanınıyorum. Kadıköylüleri çok iyi tanıyorum. Bu süreçte hiçbir zaman partimizin çizgisi dışında hareket etmedik. Tüm projelerimizi teşkilatımızla birlikte yaptık.”

KADIKÖY AK BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIYLA TANIŞACAK

Özbek; “Kadıköy’ün kronikleşmiş sorunlarını hepimiz biliyoruz. Yıllarca biriken problemlere karşı ekibimizle birlikte ciddi manada çözüm getirecek projelerimiz var. Bu sorunların en büyük kaynağı altyapıdır. 30 yıldır Kadıköy’e yerel belediyeden herhangi bir hizmet gelmemiştir. Kadıköy, İstanbul’un güzide ilçelerinden fakat ne yazık ki gerekli önem ve hassasiyet gösterilmiyor. Mesela ufak dokunuşlarla trafik sorununa çözüm bulunabilir. Üstgeçitler, yeni yollar yapılmalı. Öte yandan yanı başımızdaki Üsküdar’ı gidin görün, meydanlarına bakın! 65 yaş üstü 94 bin vatandaşımızın çok büyük bölümü başka partilere oy veriyor.  Üsküdar’da gençlere, yaşlılara özel sosyal alanlar var. Çayı, keki ücretsiz veriyorlar. Sosyal belediyecilik budur. Biz de Kadıköy’e gerçek sosyal belediyeciliği getirmek istiyoruz. Bunun için yola çıktık.”

“ADAYLIĞIMIZ AÇIKLANDIĞI TAKTİRDE KADIKÖY’E DEĞER KATACAK BİRÇOK PROJEMİZ MEVCUT” 

Özbek; “Yerel seçim sürecinde adaylığımız açıklandığı taktirde ekimizle birlikte Kadıköy’e katacağımız çok şeyimiz var. Buradan sizlerin huzurunda özellikle şunu belirtmeliyim. Özellikle Bağdat Caddesi ve o bölge Kozyatağı’ndan itibaren aldığımda master plan çerçevesinde Kadıköy’ün trafik sorununu ileriye dönük en az 30 yıllık süreci çözüm olacağız. Tüm projelerimiz hazır. Geçmişte de çok ciddi projeler hazırlanmıştı. Biz onların üzerine koyarak çok ciddi projeler hazırladık. Bu aynı zamanda ilçemizde ekonomik bir getiri de olacak. Çünkü hazırlanan projelerle o bölgelerde sosyal alanlar, spor merkezler, kültür sanat yerleri olacak. Bağdat Caddesi ve üst kısımları sadece lojistiğe ve yaşam alanına ayıracağız. Oralardaki yapılar değerlenecek. Bunların dışında kanayan bir yaramız daha var. Kentsel dönüşüm... Kadıköy’de kentsel dönüşüm noktasında tıkanmalar var. 

“KADIKÖY’Ü KENTSEL DÖNÜŞÜMDE ÇAĞ ATLATACAĞIZ”

Özbek; “Belediyeyi kazandığımız takdirde her mahalleye kentsel dönüşüm ofisleri kuracağız. Tüm yaşlılarımızı kapsayacak ayrıcalıklı bir proje hazırlıyoruz. Detayları vermeyeyim ama onları dinleyebileceğimiz, bize tecrübelerini aktarabilecekleri mekanları mahalle mahalle yapacağız. Belediyeye, kamuya ait yerlerde insanlara nefes aldıracak alanlar inşa edeceğiz. Meydan düzenlemeleri yapacağız. Mahalle, mahalle, ev ev gezeceğiz, Kadıköylülerin gönlüne dokunacağız. Mitingler yapacağız, bir saniyemizi boşa harcamayacağız. Bir aile gibi olduğumuz binlerce Kadıköylü ile birlikte oy isteyeceğiz.” Şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi