2024 Yerel Seçimlerinde Aday Adayı Değil Adayım

Bugüne kadar yarım kalan tüm hesapları kapatmak ve herkesle helalleşmek için Çekmeköy Belediyesi başkanlığını arkadaşları ile birlikte inşa etmek zorunda olduklarını kaydeden Sipahi, “2024 yeni yılda yeni başkan. Aday adayı değil adayım. Günü vakti saati geldiğinde milletimizin dediği olacak” şeklinde konuştu. Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Sipahi, parti ismi vermeden; “Şu an devam eden aday adaylıkları süreci var. Dolayısı ile parti ismi telaffuz etmek bu arkadaşlarımıza ve partideki sürece saygısızlık olur” dedi.

“Çekmeköy Belediyesi Başkanlığını İnşa Etmek İstiyorum”

Konuşmasına devam eden Hüseyin Avni Sipahi, “2019 yılında çok az bir farkla ittifakların olduğu bir ortamda farklı bir yol haritası izleyerek almış olduğumuz 32.500 insanın oyunun hakkını vermek, bana verilen oyların karşılığını dizayn edebilmek, hizmete dönüştürmek ve halkımızla helalleşmek adına ben ve arkadaşlarım bu 2024 yılında yapılacak seçimde Çekmeköy Belediyesi başkanlığını inşa etmek istiyorum. 2019’da belediye başkanı seçilseydim o arazi olanların yerinde arazide 24 saat çalışarak insanlarımızın hayatını olabilecek en iyi şartlara taşımak için mücadele ederdim. Geçmişte 99 Marmara depreminde neler yaptığımızı herkes çok iyi biliyor. Onun için 10 yıl sonra insanlarımız gelip 32.500 oy verdi bize. İnsanımızın hayatına direkt dokunan elle tutulur gözle görülür somut projelerimiz vardı. İlçe esnafından alışveriş yapılması, atölye evimde param cebimde, kiracıya hayat ev sahibi rahat, gençlere spor, sanat, eğitim gibi… Ulaşım, metro, imar ve daha neler neler. Ama ne oldu hiç biri olmadı." dedi.

“Projelerimizle Çekmeköy’de Gün Yüzüne Çıkaracağız”

Sipahi; “sizlerin huzurunda birkaç projemden bahsetmek istiyorum. Birincisi ‘Çekmeköy’de yap alışverişini, geliştir güzel ilçeni.’ Bugün bakıyorsunuz esnafımızın birçoğu kiralardan dert yanıyor. O yüzden alışverişi ilçemizden yapıp ilçemiz esnafına katkı sunulması gerektiğini belirttik. İkincisi ‘kiracıya rahat, ev sahibi rahat.’ Günümüzün en büyük problemi kira fiyatları. Peki, Çekmeköy Belediyesi olarak bu projeyi hayata geçirebilir miydik? Hem de en güzelini hayata geçirirdik. Yapı Kayıt Belgeleri’nin yanlış olduğunu 2008’de Beyaz TV ekranlarından söylemiştim. Bu belgeler depreme karşı güçlendirme veya yeniden inşa etme amacıyla kullanılamayacaksa insanların defin belgesi olacağını belirtmiştim. Kaldı ki son depremlerde hayatını kaybedenlerin defin belgesi oldu. Hayatını kaybedenlere bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Bunu öngörmek için Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Diğer bir projemiz ise ‘Spor, sanat eğitim, veliler rahat.’ Meclis üyesi borsasına karşıyım. ‘Sen beni destekle, ben sana meclis üyeliği vereceğim’ demek yüzkaralıktır. Belediyede çalışanlar insanca yaşayabilecekleri bir maaşa kavuşacaklar. Saygı duyacakları bir belediye yönetimi olacak. Bunların dışında metro, otopark, ormanlarla ilgili birçok projemiz var. Hepsini anlatmaya kalksak saatlerimizi alır. Zamanı geldiğinde hepsini anlatacağız.”

“Doğru olarak neyi biliyorsak onun peşinden gittik

Sipahi; “Hayat adil değil. Vatandaşımız darda. Fakat hayatın daha yaşanabilir, eşit olabilmesi için devletin ve yerel yönetimin yapması gerekenler var. Bunun için de bazı kişilerin taşın altına elini değil, vücudunu koyması gerekiyor. Doğru olarak neyi biliyorsak onun peşinden gittik. Yalan söylemedik, vatandaşı aldatmadık. Sadece ben değil, arkadaşlarım da böyle. Eğer hayırlısıysa Allah bu millete bir kez daha hizmet etmeyi nasip etsin. Bu seçimin Çekmeköylü vatandaşlarımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”

“Hakkımda Söylenenlerin Hesaplaşmasını Bu Dünyada Yapamayız”

Sipahi; “2009 yılında kazandığım seçimlerin elimden alınması, 2017 yılında görevden alındık. Yoksa bugün o arkadaşın beni başka belediye başkanı arkadaşım vardı. O bir düzendi ve yapıldı. Bana 154 sene ceza isteyen savcılık 15 gün sonra iddianamemi yazdı. Örgüt dediler bize, daha savcılığa gider gitmez örgüte düşürdüler bizi. Bu başka bir boyut. Bunun hesaplaşmasını bu dünyada yapamayız. Çünkü bu kul hakkı. 14 Şubat’taki davamın belediye başkanlığımı veya adaylığım konusunu zora sokacak risk sıfır. Seçilme hakkımla ilgili risk yok” dedi. 

“Çekmeköylü Vatandaşlarımız Yalnız Değildir, Adayım”

“Benim mesajım Çekmeköylü vatandaşlarımızadır. Yalnız değiller, adayım. Bu da yetmiyor. Başkan olmanın yollarındayım diyorum. Sizin için iki parti olabilir. Ama onların davetine ihtiyacım yok. 2019’da bana bin 500 oy biçenler 32 bin 500’ü görünce dillerini yuttular. Ben de bekliyorum. Kimler sahaya girecek, kimler saha dışında kalacak. Yıllardır olduğu gibi sokaktayım. Her zaman olduğu gibi halkımızı dinliyorum. Düşüncelerini önemsiyorum.”

Editör: Haber Merkezi