Ümraniye Belediyesi Sosyal tesislerinde gerçekleşen kahvaltılı toplantıda bir araya gelen Ümraniye Platformu Turgut Özal'ın kurduğu Anavatan Partisi döneminin önemli bakanlarından Eski Maliye Bakanı Lütfullah Kayalar’ı konuk etti. 

Ümraniye Belediyesi Tantavi Sosyal tesislerinde gerçekleşen toplantıya Ümraniye Platformu Başkanı Nusret Türker, CHP Meclis üyesi Sacit Eyüpoğlu Ümraniye Marangozlar Esnaf Odası Başkanı Suat Yazıcı, İYİ Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Ahmet Çelebi, DEVA Partisi İlçe Başkanı Hasan Keleş, Artvin Dernekler Federasyonu Başkanı Metin Kar STK temsilcileri olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

“Ümraniye Platformu yerel ve genel, toplumsal tüm konulara duyarlı bir yapıdır”

Ümraniye Platformu adına kahvaltı programının açılış konuşmasını yapan Serkan Kalkan, Ümraniye Platformu’nun kuruluş amacı, üyelerinden ve bölge sorunlarına bakış açısı ile çözüm önerilerine yönelik düşünceleri üzerine kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

Ümraniye Platformu Başkanı Nusret Türker’in de davetlileri selamladığı konuşmasında genel ve güncel konulara ilişkin değerlendirmeler yaptı. Ümraniye Platformu’nun yerel ve genel, toplumsal tüm konulara duyarlı bir yapı olduğunu kaydeden Türker, fikir istişare programlarının önümüzdeki süreçte daha yoğun şekilde devam edeceğini söyledi.

“Eğitim, hukuk ve ekonomik problemler vatandaşın canını sıkıyor”

Gündeme yönelik önemli açıklamalarda bulunan programın özel konuğu Eski Maliye Bakanı Lütfullah Kayalar, siyasi tecrübelerini platform üyeleriyle paylaştı. Kayalar yaptığı konuşmada, ““Türk insanının ferasetine güveniyoruz. En doğru kararı verecek ve ülkenin yeniden şahlanışına şahit olacağız” diyen Kayalar; “Eğitim, hukuk ve ekonomik problemler olmak üzere birçok kronik sorun vatandaşın canını sıkarken, adam kayırma, nüfuz siyaseti ve yolsuzluklar da artık yeter dedirtiyor. Demokrat insanların bir araya geldiği, her fikre ve her görüşe saygı duyulan böyle ortamların ülke demokrasisi ve gelişmişlik seviyesine olan katkısı ortadadır. Birlikte olmanın faydalarını yine hep birlikte yaşayacağız” dedi.

Toplantı sonunda Ümraniye Platformu üyelerinin sorularını yanıtlayan Kayalar çekilen hatıra fotoğrafının ardından vedalaşıp ayrıldı.

Editör: Haber Merkezi