Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, "Gençleri sanayi sektörüne yönlendirmeyi, bu alanda yetiştirmeyi de son derece önemsiyoruz. dedi.

Dijitalleşen dünyada, yüksek teknoloji ve katma değer üreten öncü Türkiye için, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan 2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi doğrultusunda çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini vurguladı. “Yüksek Teknoloji ve İnovasyon”, “Dijital Dönüşüm ve Sanayi Hamlesi”, “Girişimcilik”, “Beşerî Sermaye” ve “Altyapı” olmak üzere 5 ana bileşenden oluşan strateji doğrultusunda, sanayi ve teknoloji alanlarında hedeflerine ulaşılacağını belirtti.

İMES Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akar; "İMES Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösteren firmalarımızın büyüyerek yer aldığı İMES OSB’miz her geçen gün artan katma değeriyle ülkemizin önemli üretim üslerinden biri olmaya devam ediyor. Sanayicimiz üretim ve ihracat gayretiyle faaliyetlerine devam ederken devletimizin yetkili kurumlarının ortak amaca yönelik çalışmaları, hedef projeleri ve sanayicimize verdiği destek sayesinde ilerleyen süreçte daha iyi bir atmosferde üretim ve ihracat faaliyetlerimiz devam edecektir. Bu kapsamda Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Fatih Kacır’a desteklerden dolayı teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi