Çekmeköy'de Yeni Projeler Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Çekmeköy Belediyesi’nin spordan sağlığa, park ve bahçelerden sosyal projelere yönelik çalışmaları aralıksız şekilde devam ediyor.

Çekmeköy'de Yeni Projeler Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Modern ve model Çekmeköy vizyonuna uygun projeleri Çekmeköy’de yaşayan 7’den 70’e tüm vatandaşlara hitap eden çalışmalar gerçekleştiren Çekmeköy Belediyesi, Başkan Ahmet Poyraz önderliğinde 2022 ‘de de çalışmalarına hummalı şekilde devam ediyor. 

Atık Ayrıştırma Merkezi çalışmaları tamamlandı.

Çevremize verilen olumsuz etkilerin giderilmesi, doğal kaynaklarımızın korunması ve gelecek nesillere yaşanılabilecek bir dünya bırakabilmek  için ilçede gerçekleştirilen sıfır atık projesi kapsamında yeni bir tesis inşa ediliyor.  Ömerli’de yapımı tamamlanan atık ayrıştırma merkezinde 14 grup atık türü kabul edilecek, bu atıklar geri dönüşümü sağlanarak bertaraf edilmek üzere ilgili tesislere gönderilecek.

Tesislerde incelemelerde bulunan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz “ Yaptığımız çalışmalarla 18.08.2020 tarihinde belediye olarak sıfır atık belgesini almaya hak kazanmıştık. Sıfır atık projemizi öncelikle tüm hizmet binalarımızda uygulamaya başladık ve ortak kullanım alanlarında sıfır atık toplama noktaları oluşturup atıkların burada biriktirilip toplanmasını sağladık. Bu kapsamda tüm okullar ve kamu kurumları başta olmak üzere eğitimlerimizi de verdik. Belediye hizmet binalarımız, kamu kurum ve kuruluşlarından  sonra ilçe genelinde de çalışmalarımıza hız vererek 100 adet tekstil kumbarası, 230 adet cam kumbarası, 25 noktaya mobil atık getirme evleri yerleştirildik. Mobil atık getirme evlerinde; küçük elektronik eşyalar, kağıt karton atıklar, plastik atıklar, metal atıklar, atık ilaçlar, atık piller, bitkisel atık yağlar olmak üzere 7 atık toplama haznesi bulunmakta ve diğer atıklarla karıştırılmadan geri dönüşümü/bertarafı sağlanmaktayız. Ömerli Mahallemizde inşa ettiğimiz bu  tesisle geri dönüşümde daha etkili çalışmalar yapacağız,” dedi. 

Yenilenen Alemdağ kent meydanı açıldı

Artırılmış dinlenme ve yeşil alanları, engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygun şekilde düzenlenmiş yapısı ile Modern ve Model Çekmeköy Vizyonuna uygun hale getirilen Alemdağ Kent Meydanı açıldı.  Alemdağ Eski Belde Belediye Başkanı Merhum Mehmet Yaşa’nın adının yaşatılacağı meydanın açılış törenine; Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Akın İlhan, Merhum Mehmet Yaşa’nın eşi Fatma Yaşa ve Kızı Şura Yaşa katıldı.

745 m² alan üzerine kurulan meydanda yeşil alan, sert zemin uygulamaları yapılırken, dinlenme ve oturma alanları, aydınlatma sistemi ve çöp kutuları tamamen yenilendi.

Çiçek evlerine kavuşmanın mutluluğunu göbek atarak yaşadılar

Çekmeköy Belediyesi’nin Roman vatandaşlar için inşa ettiği Çiçek Evleri’nin ilki Şehit Üsteğmen Arif Kalafat Doğa Parkı Şahinbey Caddesi girişinde açıldı.  Roman vatandaşların çalgılar ve şarkılarıyla renklendirdiği açılışa Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, AK Parti İlçe Başkanı Akın İlhan, Çekmeköy Roman Derneği Başkanı İsmet Kezlere  ve vatandaşlar katıldı.

Yıl içerisinde yapım çalışmaları devam edecek ve ilçenin dört bir yanına konumlandırılacak bu merkezler; cam ağırlıklı olarak inşa edilerek Roman vatandaşlara tahsis edilecek.

Programda konuşan Çekmeköy Roman Derneği Başkanı İsmet Kezlere, “Belediye Başkanımızdan roman vatandaşlar dışarıda çiçek satıyorlar, onlara çiçek evi yapılmasını istiyoruz diye ricada bulunduk. Başkanımız ve ekibinden Allah razı olsun, çok güzel bir çalışma sundular. Roman halkı olarak çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Roman vatandaşlar teslim töreninde çalgılar eşliğinde doyasıya eğlenirken, Çiçek evi teslim edilen Nilüfer Yongacı, “Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederiz. Bizi kışın soğuktan, ilkbaharın yağmurdan, yazın ise sıcaktan kurtardı” dedi.

Yeni taksi durakları için çalışmalar başladı

Çekmeköy Belediyesi taksi durakları için yeni bir çalışmaya imza atıyor. İlçede bulunan taksi durakları vatandaşlara daha iyi hizmet verilebilmesi için modernize ediliyor.  Bu şehri birlikte kurduk birlikte yönetiyoruz diyen Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz,  yaptığı esnaf ve halk ziyaretlerinde hem vatandaşlardan hem de taksici esnafından gelen talepler doğrultusunda böyle bir karar alındığını belirtti.

Toplamda 28 m² kapalı alan ve çevresinde 70 cm saçağa sahip, saçak altında ahşap bank konumlandırılarak yarı açık mekan kullanımı bulunan yeni duraklarının içinde; 18 m² net kapalı alan, 10 m2 açık alan, ortak kulanım alanı, çay ocağı tezgahı ve WC bulunuyor.  Mehmet Akif Mahallesi Üstündağ Sokakta bulunan İdealist Emniyet Taksi durağının konumunun ise değiştirilmesine karar verildi.

Çekmeköy’ün yeni prestij caddesinde çalışmalar başladı

Hayatın her alanına dokunan projeleri ile sahada olan Çekmeköy Belediyesi; kent yaşamına uygun prestij caddelerine bir yenisini daha ekliyor. Sultançiftliği Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nde yapım çalışmaları devam eden prestij cadde tamamlandığında ; Yüzlerce metrelik yürüyüş ve bisiklet parkuru, spor ve dinlenme alanları, engelli araç şarj istasyonu, otopark ve ücretsiz WİFİ hizmeti vatandaşların hizmetine sunulmuş olacak.

Çekmeköy’de kütüphanesiz mahalle kalmayacak

Çekmeköy Belediyesi Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle inşa ettiği kütüphanelere yenileri eklemek için çalışmalara başladı. Geçtiğimiz aylarda Ekşioğlu, Cumhuriyet, Mehmet Akif ve Merkez Mahalelerinde; her birinin içinde birçok alanda yazılmış toplam 6 bin 500 kitabın yer aldığı kütüphanelerin açılışı yapılmıştı.  10 yeni kütüphane için de çalışmalara başlayan Çekmeköy Belediyesi; Koçullu, Ömerli, Hüseyinli, Nişantepe, Aydınlar, Çatalmeşe, Sultançiftliği, Mimar Sinan, Merkez ve Kirazlıdere Mahallerin’de kütüphane inşa edilmek üzere çalışmalara başladı.

Doğa Park’a ses bariyeri

Çekmeköy’ün en büyük parkı konumunda olan Şehit Üsteğmen Arif Kalafat Doğa Parkı’nda ses bariyeri inşa ediliyor.  Vatandaşların daha kaliteli vakit geçirebilmeleri için inşa edilmeye başlanan ses bariyerinin tasarımlarını yine vatandaşlar seçti. Park çevresinde düzenlenen anket çalışmasıyla seçilen tasarımın uygulandığı bariyerlerde çalışmalar devam ediyor.

Ömerli Spor Tesisleri’nde çalışmalar devam ediyor

Çekmeköy Belediyesi yaptığı çalışmayla Ömerli Mahallesi'ni bir spor merkezi haline getirilecek. Mahallede yapılan çalışmayla mevcut spor tesisleri yıkılarak yeniden yapılacak.  Kültür Bakanlığı standartlarına uygun otel binası ve FİFA standartlarına uygun hale getirilecek futbol tesislerinde amatör ve profesyonel takımlar kamp yapabilecek. 2000 m2’lik kapalı alanlı, 2.000 kişilik seyirci kapasiteli stadı, orman içerisinde koşu ve yürüyüş parkurları, araç park alanları, idari ofisler,  halı sahalar ve basketbol sahalarının bulunacağı tesislerle Çekmeköy’e bir kalıcı eser daha kazandırılmış olacak.

Çekmeköy’e 5 Yeni Aile Sağlığı Merkezi

Sağlık alanında yapılan birçok çalışmaya ek olarak ilçenin 5 farklı mahallesine aile sağlığı merkezi inşa etmek için çalışmalar başladı. Kirazlıdere Mahallesi’nde tamamlanan aile sağlığı merkezinde tefrişat çalışmaları devam ederken, Nişantepe, Merkez Mahallesi, Reşadiye Mahallelerinde aile sağlığı merkezlerinde çalışmalar devam ediyor. Çatalmeşe Mahallesi’nde ise yer tahsisi yapılan ASM de çalışmalar çok yakında başlayacak.

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2022, 14:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER