Çekmeköy Belediyesi, şanlı tarihimiz ve kültürel değerlerimizi yakından tanıtmak için, ilçede ikamet eden vatandaşlar için; Çanakkale, Safranbolu, Edirne ve Bursa’ya kültür gezileri düzenliyor.

Bu yıl düzenlenecek Kültür Gezileri için 10-19 Nisan tarihleri arasında; Merkez Bina Seri Nokta, Madenler Seri Nokta, Adnan Menderes Kültür Merkezi, Alemdağ Seri Nokta ve Mobil Seri Nokta Aracı’ndan kayıtlar alınacak. Geziler 24 Nisan -13 Mayıs tarihleri arasında her gün yapılacak şekilde planlandı. Kayıt yaptıran vatandaşlar kayıt yaptırdıkları gezi ve günlerini , otobüs hareket noktalarını seri noktalarda kayıt yaptırırken yetkili personelden öğrenebilecekler.

Kayıt esnasında ve öncesinde en çok sorulan sorular ve cevapları aşağıdaki gibidir.

-          Gezilerimiz Çanakkale, Safranbolu, Edirne ve Bursa’yadır.

-          Gezilerimiz ikameti Çekmeköy’de olanlara yöneliktir. Çekmeköy dışı müracaatlar kabul edilmeyecektir.

-          6 yaşın altındaki çocuklar geziye (velisiyle birlikte olsa bile) katılamazlar

-          Müracaat ancak kimlik kartı ile yapılabilecektir. Kişi, nüfus cüzdanıyla birlikte sadece eşi ve çocukları için kayıt yaptırabilir

-          Toplu kayıt yapılmayacaktır

-          18 yaşından küçük olanlar ancak velileriyle birlikte gidebilirler

-          Kayıtlar sadece seri noktalardan yapılacaktır. (Adnan Menderes Gençlik ve Kültür Merkezi Seri Nokta – Alemdağ Seri Nokta- Madenler Seri Nokta- Çekmeköy Belediyesi Merkez Bina Seri Nokta - Mobil Seri Nokta Aracı)

-          Otobüsler belirtilen saat ve belirtilen yerlerden kalkacak ve gezinin bitiminde aynı noktaya dönecektir.  Bunun dışında -molalar haricinde- ara duraklar olmayacaktır.

Editör: Haber Merkezi