Göksu Sürücü Kursu ve Ümraniye Sınav Anadolu Liseleri Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Şenel; “Saygıdeğer konuklar çok değeli müdürlerim öğretmen arkadaşlarım. Değerli misafirler konuklar, salonumuza şeref verdiniz, davetimize icabet ettiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Evet Mahsum Hocam az önce türküsünü söyledi. Ondan önceki yavrularımız türkü severler ekibimiz burada bu gece emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 
Şenel; “Evet biz sınavız, yani bölgede 25 yıllık sınav olarak İstanbul'da sınav olarak tabii iyi bir sınav verildi. Çekmeköy, Sancaktepe ve Ümraniye'de ama kalbimizden vurulduk. Biliyorsunuz o Maraş depremiyle beraber daha önce Marmara depremi biliyorsunuz yaşadık acıları, hemen burada sallandık. Marmara depremini yaşadık. Düzce depremini…Ben Gümüşhaneliyim hemen yanımızda her zaman deprem vardır, biliyorsunuz o acıları, yaşayan insanların, efendim hatıralarını komşuyla olasıyla olmasa sebebiyle. Akrabamız'da vardı onlardan. Milletvekili bölgemiz Türkiye tabii dünyanın en değerli ülkelerinden birisi ve dünyanın ülkelerinden
bu coğrafya. Allah'ın küçük milletine lütfudur. Az önce vatan şiirini okuyan yavrumuz. Evet bu vatan. Bize bedava bırakılmadı. Uğrunda bedeller verdik. Şehitler'de gaziler verdik. Ve işte depremde en son şehitlerimizi vermeye devam ettik.  Biz bu topraklarda, bu toprakların bir kültürü var. Efendim akla bilime coğrafyaya uygun biçimde oluşturulmalı şehirlerimiz, işte Edirne'yi kurdu ceddimiz. Edirne şehrin zirvesinde. Efendim o bölgenin o cağrafyanın şehri. O köylere dayanıklı zeminler kurarak tarıma tarım. Dolasıyla bu gerçeği okurlarımız'da sosyal hayatımızda'da siyasal hayatımızda. Yani bu şehitlerin mübarek kanı gibi. Efendim bunun hesabını her yetkiliden, herkesten sormalı ve takipçisi olmalıyız. Maraş'taki deprem. Maraş, Hatay, Adıyaman o bölgedeki sıraları. Belliki hiç sınavdayız. İstanbul depreminin ayak sesleri geliyor. Evet bu dünyada Japonyada'da deprem oluyor, dünyanın gelişmiş ülkelerinde deprem oluyor ama deprem 3-5 kişi ölüyor. Kendi kifayetsizliğimizi, yetersizliğimize, çapsızlığımızı, ufuksuzluğumuzu. Hukusuzluğumuzu kader diyemeyiz. O yüzden seçimler bitti tabii seçimler bitti. Biz tabi gerçeklerle yüz yüzeyiz. Bu ülkenin değerlerini kendimize yol haritası yapmak zorundayız. Acılar özürler ve şu resimlerin diliyle beraber resimlerin, dayanamıyoruz. Efendim yaşlılarımız kadınımız kızımız canlarımız gitti. Orada bizim. O yüzden İstanbul'da şu anda yıkılması gereken binlerce bina var, bunun genel yönetmi yok, ilçe merkez idaresi yok. Büyükşehir belediyesi yok, acilen bu çürük binaların yıkılması gerekekiyor. Enkaz altında zaten oradan çok az sayıda insan görene kadar ltında. Dolasıyla bizim Maraş'ta, Adıyaman'da, Hatay'da insanlığımız sınavdaydı insanlık seferber oldu” dedi. 

7’den 70’e Türk Milletinin Sınavı 

Şenel devam eden konuşmasında; “Türk milleti sınavdaydı 7'den 70'e biliyorsunuz. Az önce burada Sancak Dernek Başkanımız Bekir beyle beraber. Balkanlar'dan geldi işte kimilerimiz. Anadolu coğrafyanın başka bir yerine efendim kırım savaşında geldik burada harmanlandık. Bu savaşı kurup veren teslim eden'ki Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları. Gazi Şükrü Şenel'in aynı zamanda torunuyum dedi. Dolasıyla o Cumhuriyetin değerlerini ülkeye bir ve bütün yapan olmazsa olmaz değerlerimizi bize efendim bu huzurumuzun güvencemizin. Kılavuz yapan o. Cumhuriyetmizin kurucusu Atatürk'ü ve silah arkadaşalrını rahmetle ve minnetle anıyoruz. yol onun yolu bu yol aklın yolu hepinizi saygıyla selamlıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Haber Merkezi