Fırat Uslu; “Değerli Ümraniyeli hemşehrilerim, kıymetli Milliyetçi Hareket Partisinin, vefakar teşkilat mensupları; teşkilatımızın her kademesinde birlikte yol yürüdüğümüz büyüklerim, kardeşlerim. Yıllardır gönül verip mücadele ettiğim Milliyetçi Hareket Partisi’nin ilçe teşkilatında uzun yıllar görev almış, Ümraniye’de doğmuş ve büyümüş bir kardeşiniz olarak, kazandığım deneyim ve birikimle ilçemizi daha da ileriye taşıma hedefiyle bu yola çıkmış bulunmaktayım.”

“İlçemizi daha da ileriye taşıma hedefiyle bu yola çıkmış bulunmaktayım”

Uslu; Önce devletim ve milletim sonra partim ve ben diyen anlayışımızda, kucaklayıcı, kapsayıcı ve güven esaslı çalışma ilkelerinin benimsendiği, ötekileştirme, uzaklaştırma, itibar analizlerine prim vermeden, hizmetlerimizde hız kesmeden, Cumhur ittifakının belediyecilik anlayışını daha verimli ve başarıya taşımak amacıyla 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Ümraniye Belediyesi Meclis Üyesi Aday adaylığına başvurumu İlçe Başkanımız Sn. Seyfettin Sönmez Beyfendiye yapmış bulunmaktayım. Süreç içerisinde başvuruda bulunan ve bulunacak olan tüm aday adayı arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Bana inanan, güvenen, bugüne kadar her zaman yanımda olan başta aileme, aile büyüklerime ve teşkilatımızın kıymetli temsilcileri olmak üzere herkese ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum, Siz kıymetli Hemşerilerimin Desteklerinizi bekliyor, hep birlikte başarılı bir süreç geçirmeyi temenni ediyor, Saygılar sunuyorum.

Fırat Uslu Kimdir?

01.10.1987 tarihinde İstanbul'da, Kayserili bir ailenin ilk çocuğu olarak dünyaya geldi. İlk, orta, Lise öğrenimimi Ümraniye ve Üsküdar’daki devlet okullarında tamamladı. 2009 yılında Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden mezun oldu ve aynı Üniversitede mimarlık yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. İyi derecede İngilizce bilmekte ve askerlik görevimi 2010 yılında tamamlamıştır. 

UTES GROUP şirketinin 3. kuşak yöneticisi olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda şirket ortağı ve mimari koordinatör olarak çalıştığı şirketinde inşaat ve mekanik tesisat taahhüt işleriyle ilgilenmektedir. Uslu, TMMOB İstanbul İçmimarlar Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu üyesi, Kamu ve Meslek Hakları Komisyon Başkanlığı'nı sürdürmektedir. Ayrıca, İKDER (İstanbul Kayserililer Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) yönetim kurulu üyesidir. 

Uslu, Milliyetçi Hareket Partisi'nde Ümraniye İlçesi Başkanlığı Yönetim Kurulu üyeliği ile siyasi hayatına başlamıştır. İl delegeliği, ilçe Başkan Yardımcılığı, İlçe Sekreterliği ve son olarak İlçe Yerel Yönetimlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Moleküler Biyoloji ve Genetik mezunu olan Uslu, evli iki çocuk babasıdır.

Editör: Haber Merkezi