Nihat Atam; "Amacımız, müşterilerimizin işlerini ve çalışmalarını sürdürmeleri veya sevdikleriyle iletişim kurmaları için ihtiyaç duydukları hizmetlere ve ürünlere erişmeye devam etmelerini sağlamaktır. İş sürekliliği ile müşterilerimizin, çalışanlarımızın ve üyelerimizin sağlığı bizim için ilk sıradadır."

Atam; "İKUD, ülke çapındaki operasyonları ile yerel kamu sağlığı yetkilileriyle yakın bir iş birliği içinde çalışmakta ve yetkililerin tavsiye raporlarına uygun şekilde gerekli faaliyetlerde bulunmaktadır."

"İKUD Yönetim ekibimizin, çalışanlarımızın ve mağaza müşterilerinin ortak çabalarıyla, belirsizliğin yaşanabileceği bu dönemi başarıyla atlatmak için mümkün olduğunca esneklik gösteriyoruz. Bu durumun hızla değişebileceğinin farkındayız ve beklenmedik durumlar için planlarımızı belirlemiş durumdayız. Durumu dikkatle takip etmeye devam ediyoruz ve değişen koşullara karşı önlemlerimizi düzenlemek için hazırız."

"İKUD’dan beklediğiniz üstün hizmet ve desteği sunmaya devam edeceğiz. Son verilere göre 250.000 kişinin istihdam edildiği ve 6 bin üreticinin 40 bine yakın perakende mağazasının olduğu bir sektörden bahsediyoruz. Dünya mücevher liginde ise Hindistan, Rusya, Amerika, Çin’den sonra en büyük 5. pazarız. Aynı zamanda, üretimden ihracat yapan ilk 3 ülke ise Çin, İtalya ve Türkiye’dir."

Öncelikli olarak sektörün bütün bileşenlerinin (odalar, meclisler, işletmeler) bir araya gelerek bir strateji belirlemesi gerekmekte.

İlk fırsatta, sektörün ülke için yarattığı katma değeri kamuoyuna anlatacak tanıtımlar yapılması gerekmekte. Bununla birlikte sağladığı istihdamı ve neler yapıldığını tüm kamuoyuna görsel ve yazılı medya da detaylı olarak anlatmak gerekmekte.

Editör: Haber Merkezi