Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Selim Tuncer, mahkeme kararıyla devraldıkları Yeşil Vadi SporTesisi'ndeki duş başlıkları, klozet kapakları ve engelli bireyler için havuza kurulan asansör sisteminin İstanbul Büyükşehir Belediyesince (İBB) söküldüğünü belirterek bu duruma tepki gösterdi.

Tuncer, Yeşil Vadi Spor Tesisi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, merhum İBB Başkanı Kadir Topbaş döneminde yapılan tesisi bugün itibarıyla devraldıklarını belirterek sürece ilişkin bilgi verdi.

İBB yönetiminin 2019'da değişmesinin ardından Başkan Ekrem İmamoğlu'nun buradaki 4 bağımsız dükkan ile havuzu ihaleyle satma girişiminde bulunduğunu aktaran Tuncer, "(İmamoğlu) 4 tane dükkanı KİPTAŞ marifetiyle sattı. İçinde bulunmuş olduğumuz havuzu da satmak istedi. Tabii İstanbul Büyükşehir Belediyesinin malı olduğunu öğrendiğinde satmaktan vazgeçti. Satmış olduğu 4 dükkan KİPTAŞ'ın mülkiyetinde olan yerlerdi. Burayı satamayınca ihaleyle bir başkasına vermek istedi ve bunu da yapamadı." diye konuştu.

"Mahkeme Ümraniye Belediyesini haklı gördü"

Tuncer, İBB'nin encümen kararıyla burayı kiralamak istediğini, AK Partili meclis üyeleri olarak konuya müdahil olup satışı veya üçüncü bir şahsa kiralanmasını engellediklerini vurguladı.

Açıklamasının ardından gazetecilere spor tesisini gezdiren Tuncer, yüzme havuzundan sökülen engelli asansörünün yerini, sökülen klozet kapakları, duş başlıkları ve mutfak dolaplarını gösterdi.

Editör: Haber Merkezi