İlçe Başkanı Erdem, toplantıda Ataşehir ilçesinde yaşanan problemre değinerek önemli açıkmalarda bulundu.

HEBA EDİLMİŞ BİR ATAŞEHİR İLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Erdem; “Ataşehir’in dününü ve bugününü iyi bilen bir isimim. 2009 yılında ilçe olduğunda çevresindeki yeni ilçelerden Sancaktepe’den çok daha avantajlı konumdaydı. Ataşehir halkı 12 yılda arzu ettiği hizmetleri ne yazık ki alamadı. 1976’dan beri burada ikamet eden birisiyim.  Bölgemizin sorunlarını biliyor ve her defasında analiz ediyorum. Çözüm yollarını  kamuoyuyla paylaşıyoruz.  Burada esas olan samimiyetle çözüm  üretmektir. 3 Kasım 2002 seçimlerin bir milattır. Türkiye’yi ayağa kaldıran bir seçim dönemidir. Vatandaşa kulak verirseniz, çözüm yolunda biraz kafa yorarsanız üstesinden gelemeyeceğiniz hiçbir şey yok. 2001 Türkiyesi’ni 2021 Türkiyesi ile yan yana koyduğunuz zaman aradaki farkı tüm dünya görüyor. Aynı şey ilçeler ve iller için de geçerli. 2009’da Ataşehir yeni bir ilçe oldu.

ATAŞEHİR’DE EN BÜYÜK PROBLEM İMAR

Başkan İsmail Erdem, Ataşehir’in gökdelenlerden ibaret bir ilçe olmadığının altını çizerek, halkın büyük bir bölümünün  deprem güvenliği olmayan, sağlıksız konutlarda oturduğunu ifade etti. Erdem; “Burada büyük bir İmar, mülkiyet ve plan sorunu var.  Belediye başkanlığı dönemimde örneğin 2009’da Sancaktepe’de imar yoktu ve biz 5 ay gibi kısa bir sürede üç beldeyi birleştirerek oranın imarını çıkarmıştık. 12 yıl geçmesine rağmen Aşık Veysel Mahallesi, Ferhatpaşa Mahallesi ve Mustafa Kemal Mahallesi’nde yaşayan insanların ne günahları var ki, iki yıldır imar sorunları yaşıyorlar. Ferhatpaşa’ya imarı kimin hazırlaması lazımdı? Ataşehir Belediyesi’nin, bunu çıkartması gerekiyordu. Orada kaçak yapılaşma devam ediyor. Bir TV kanalı haber yaptı, göstermelik yıkımlar yapıldı. Niye yaptırdın, niye yıkıyorsun? İçerenköy ve Küçükbakkalköy halkı dokuz aydır plan bekliyor. 40 yıllık imar planı devam ediyor. İmar komisyonunda, AK Parti grubu olarak halkın yararına olan her türlü imar teklifini meclisten geçirelim dedik. Onlar da bizimle hemfikir, meclise sundular. İnönü Mahallesi ve Kayışdağı planları Büyükşehir’den geçti. Aşık Veysel ve Mustafa Kemal Mahalle’sinde üzerimize düşeni yapacağız.

BORÇU BİR BELEDİYENİN HİZMET ETME ŞANSI YOK

Ataşehir Belediyesinin bugün itibarı ile 628 milyon lira borcu var ve 2021 yılı bütçesi 550 milyon lira. Yani borç bütçeden fazla. Hal böyle olunca da nasıl hizmet yapılacak tabi yeni borçlanmalarla. Borcu borçla kapatıp hizmet üretecekler. Bütçe yönetimi zayıf” dedi. Ataşehir Belediyesi’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de kazanılmasıyla birlikte yine hizmetleri taşıyamadığını ifade eden Erdem; “2 aydır ilçe başkanlığı görevini yürütüyorum. Ak Parti ilçe başkanlığımız bayram yeri gibi. Halkımızın bizden büyük beklentileri ve umutları var. Bizler de gece-gündüz demeden boş durmuyoruz. 426 bin Ataşehirli’nin her birine kapılarımız ardına kadar açık. 17 mahallede sokak sokak halkımıza gidiyoruz, esnaflarımızla buluşuyoruz. Sloganımız belli. Hedef 2023 sonra 2024 ve İstanbul emanetini geri alıp Ataşehiri’i kazanmak” şeklinde konuştu.