Bahçelievler’deki programa; Millî Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülfettin Çelik, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol İnce, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, ilçe protokolü, akademisyenler, siyasi partilerin ve ilgili kurumların temsilcileri, okul müdürleri ile öğretmenler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başlayan ve video gösterimi gerçekleştirilen programda; Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Özer, Vali Yerlikaya, İstanbul Milletvekili Erdem ve İl Milli Eğitim Müdürü Yazıcı katılımcılara hitaben birer konuşma gerçekleştirdiler.
“İlk Kez Okullaşma Oranlarını Yüzde 99'a Çıkarmış Olacağız”
Millî Eğitim Bakanı Prof. Dr. Özer konuşmasında, “Okul öncesinden yükseköğretime kadar eğitimin tüm kademelerinde bu milletin evlatlarının eğitime rahat bir şekilde erişebilmesi için devasa yatırımlar yapıldı. Beş yaştaki okullaşma oranı yüzde 11'den yüzde 99’a çıktı. İlkokuldaki okullaşma oranı yüzde 99,63, ortaokuldaki okullaşma oranı 99,44, lisedeki okullaşma oranı yüzde 44'ten yüzde 95'e çıktı. Mart 2023 itibarıyla Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez eğitimin tüm kademelerinde okullaşma oranlarını yüzde 99'a çıkarmış olacağız.
Bilim sanat merkezlerimiz, akademik ve sanatsal anlamda özel yeteneği olan öğrencilerin yeteneklerini geliştirmek için ilave destek sunan eğitim birimleri. Bilim sanat merkezlerimizin sayısı iki sene önce tüm Türkiye'de 185’di. 2022 yılında bu sayıyı 379'a çıkardık. 2023 yılındaki hedefimiz, bilim sanat merkezlerini tüm ilçelerimizde yaygınlaştırmak, her ilçede bir bilim sanat merkezi kurmak.” ifadelerini kullandı.
“Gençlerimizin Projelerine İstanbul Kalkınma Ajansı Olarak Destek Oluyoruz”
Vali Yerlikaya konuşmasında, “Türkiye’miz, ‘Yerli ve Milli Teknoloji’ mottosuyla, yüksek katma değerli ürünleri ve artan patent sayılarıyla teknoloji yarışında artık ‘ben de varım’ diyor. Derdimiz, geleceğin dünyasını şekillendirmek. Ülkemizin ilk ‘yerli ve milli’ otomobili TOGG’un üretime geçmesi gelecekte ne denli büyük projelere imza atacağımızın da müjdecisidir. İHA’lar SİHA’lar, Kızılelmalar Büyük ve Güçlü Türkiye’mizin eserleridir. Bu devrimin öncüsü Sayın Cumhurbaşkanımızı şükranlarımı sunuyorum.
Düşlerimizi gerçeğe dönüştürmek, gözümüzün nuru gençlerimize ileri teknoloji projelerinde moral, motivasyon ve her türlü imkânı sağlamakla mümkün. Girişimci, yenilikçi, yaratıcı çocuklarımızın ve gençlerimizin projelerine İstanbul Kalkınma Ajansı olarak destek oluyoruz. İnovasyon ve tasarım merkezleri, üniversitelerin teknoloji transfer ofisleri, iş birliği ağları gibi yüzlerce projeye omuz veriyoruz. İstanbul’umuzun yarınlarına ve eğitim hayatına her daim destek veren Sayın Bakanımıza şükranlarımı sunuyorum, emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.
İstanbul Milletvekili Erdem konuşmasında, “Teknoloji, ekran bağımlılığı, içerikler, teknolojinin doğru kullanımı, yanlış kullanımının neler getireceği konusunda Sayın Bakanımızın ve benim hassasiyetimiz yüksek. Bu Çalıştay, İstanbul özelinde bakıldığında umarım tüm Türkiye’ye örnek teşkil edecektir. Burada bulunan bütün öğretmenlerimizin okullarında bunları uygulayacaklarını ve devamında belki pilot uygulamalar yapılabileceğine inanıyorum. Çalıştay’ımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.
İl Milli Eğitim Müdürü Yazıcı ise, “Millî Eğitim Bakanlığımız, sistemli bir yaklaşım içerisinde teknolojiyi ele aldı. Bu ele alış, insanı, eğitim programını, ortamlarını ve felsefesini de kurgulayacak bir yaklaşımla bütünleştirildi. Bu çerçevede teknolojinin eğitime sunacağı fırsatlar çok boyutlu olarak ele alınacak. Eğitimciler olarak öğrencinin öğrenmesini kolaylaştıran, motivasyonunu artıran, onun öğrenme ile ilgili ilişkisini bütünleştiren bir yaklaşımla ele alınmasını önemsiyoruz.” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından program sona erdi.