Türkiye Sigorta açıklamasına göre, Türkiye'nin varlıklarını güvence altına almayı sürdüren şirket, Türksat 6A'yı sigortaladı.

Türksat 6A için düzenlenen poliçenin imzası için TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü'nde (TÜBİTAK UZAY) tören düzenlendi.

Türkiye Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Bilal Türkmen, TÜBİTAK UZAY Enstitü Müdür Vekili Doç. Dr. Mesut Gökten ve TÜBİTAK UZAY yetkililerinin katıldığı törende Türksat 6A'nın sigortalanması için imzalar atıldı. Daha önce Türksat 3A, 4A ve 4B için teminat sağlayan şirket, Türksat 6A için de fırlatma öncesi operasyon risklerini kapsayan poliçe düzenlemiş oldu.

Şubat 2024'e kadar geçerli olacak poliçe; uydunun montaj, entegrasyon ve test, depolama, nakliye ve fırlatma öncesi operasyon risklerini içeriyor.

"ÜLKEMİZE AİT STRATEJİK VARLIKLARI SİGORTALAMAK MİLLİ SORUMLULUĞUMUZ"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Bilal Türkmen, adını Türkiye'den alan bir kurum olarak, ülkeye ait stratejik önemdeki varlıkları sigorta altına almanın milli sorumlulukları olduğunu bildirdi.

Bu kapsamda ilk poliçelerini Tuna-1 kuyusu için düzenlediklerini anımsatan Türkmen, şu bilgileri verdi:

"TÜRKSAT uyduları, Fatih, Yavuz ve Kanuni sondaj gemileri, Amasra 1 Kuyusu ve Oruç Reis Gemisi de tüm gücümüzle destek olmaktan mutluluk duyduğumuz diğer teminatlarımız. Şimdi bunlara, bizler için değeri ve anlamı çok büyük olan, ilk yerli ve milli haberleşme uydumuz TÜRKSAT 6A'yı eklemekten dolayı gururluyuz. Böylesine önemli bir projede, fırlatma öncesi operasyon risklerini teminat altına alan poliçeyi düzenlemekten övünç duyuyoruz."

Türkmen, bu proje için talep edilen sigorta poliçesini ortaya koyabilmek adına çalışmaları TÜBİTAK UZAY ile birlikte yürüttüklerini bildirdi.