Üç isim de 2024 seçimlerinde CHP’den seçilmişti

Yeğin, Kösedağı ve Aksu, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde CHP’nin adayları olarak seçimi kazanarak belediye başkanlığı görevine gelmişti. Alper Yeğin Sancaktepe’de, Mesut Kösedağı Kadıköy’de, Mustafa Oktay Aksu ise Sarıyer’de belediye başkanı seçilmişti.

İhraç gerekçesi olarak “Yeni Parti” kongresi gösterildi

Basına yansıyan bilgilere göre üç belediye başkanının, “Yeni Parti” olarak anılan siyasi oluşumun kongresine katılmaları ihraç kararının gerekçesi olarak gösterildi. Kararın ardından gözler üç belediye başkanının yapacağı açıklamalara ve bundan sonraki siyasi tutumlarına çevrildi.

Partiden ihraç edilmeleri ise belediye başkanlığı görevlerinin kendiliğinden sona erdiği anlamına gelmiyor. Üç isim belediye başkanlığı görevlerini sürdürüyor.